CALITATEA VIETII

Prima conferinta Michel Montignac in Romania

In continuare, dl. Montignac a explicat principiile de baza ale dietei sale: glicemia si secretia de insulina a pancreasului.

La o persoana sanatoasa, pancreasul secreta insulina exact cata glicemie (cantitatea de glucoza / zahar) este in sange, si astfel energia se consuma.
La o persoana supraponderala intervine procesul de hiperinsulinimie: pancreasul secreta mai multa insulina decat necesarul (insulina reziduala), ceea ce duce la stocarea energiei.

Asadar, insulina este cauza stocarii grasimilor, ea este dirijorul metabolismului. Ei, ce parere aveti despre acest lucru? Pun pariu ca nu va ganditi la insulina in timp ce pregatiti masa sau mancati. Nici eu! De aceea s-a gandit Montignac la asta pentru noi, a studiat problema si a scris multe carti, si in final ne-a dat solutia: mancam alimente cu indice glicemic scazut.

Montignac - glicemie crescuta VS. glicemie scazuta (in franceza)

Insa acest indicator nu se afla pe ambalajele produselor si nici nu ne este la indemana sa-l calculam; dar in cartea lui se afla un tabel cu principalele alimente si indicele lor glicemic. Faceti o copie dupa el si pastrati-o in geanta; cand mergeti la cumparaturi scoateti lista si consultati-o. Unii se vor uita ciudat la voi, dar cui ii pasa?  Veti capata obiceiuri noi si sanatoase care va vor afecta in mod direct pe termen lung.

Poate ca acest regim a avut un asa success datorita faptului ca nu impune sa mancam mai putin sau mai mult, ci normal si mai ales corect. Corect inseamna calitate si indice glicemic ale alimentelor. Invata sa alegi bine alimentele (pentru tine si familia ta) si-ti vei asigura bazele unei vieti sanatoase si mai lungi.

Deci dieta Montignac nu este un regim de slabire, o dieta propriu-zisa, ci un mod de viata, o filosofie de viata sanatoasa.

Sper ca v-am lamurit cat de cat despre ce vrea dl. Montignac sa ne transmita prin cartea lui. Merita sa o cumparati maine, impreuna cu revista Felicia.

Pages: 1 2 3 4 5 6

0
  • Lasa un comentariu

Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

elefant.ro melimeloparis.ro farmec.ro - Livrăm frumusețe!

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
miha

am luat cartea e foarte interesanta ….weekendul acesta o sa o aprofundez din plin…. |happy|