Prima conferinta Michel Montignac in Romania
Mai exista si teoria caloriilor, promovata de popularul dr. Cohen (tot din Franta). El spune ca pentru a slabi trebuie sa mananci 900 de calorii pe zi, iar pentru a te mentine, 1.200 de calorii. Dar nici asta nu e corect, dupa parerea dlui Montignac – cifrele o arata.
Paradoxal, in prezent mancam mai putin (ca si numar de calorii) decat ne recomanda nutritionistii, desi oamenii sunt mai grasi decat in trecut. Alta premisa a dietei Montignac: nu conteaza numarul de calorii si cantitatea de mancare, ci calitatea ei. Intotdeauna calitatea! Intreaba-te: ce fel de calorii sunt in alimentele din farfuria mea?
Dupa eschimosi, cretanii sunt populatia care mananca cele mai multe grasimi si totusi nu sunt obezi. De ce? Pentru ca acele grasimi sunt de calitate – provin din uleiul de masline, aflat la baza dietei mediteraneene.
Concluzia: nu exista nici o legatura intre aportul caloric si greutate.
Asadar, trebuie umblat la calitatea alimentelor. Iar aici numai educatia ne va ajuta sa facem diferenta intre alimente de calitate buna si foarte buna si cele de calitate proasta dar care promit un gust fabulos. Si aici ajungem la marile corporatii, care produc mult, cu costuri (cat mai) reduse si de o calitate ce trebuie sa treaca doar de legislatia in vigoare.
La ce anume trebuie sa fim atenti / atente cand alegem un aliment?
- la calitatea amidonului, a acizilor grasi si a proteinelor;
- la tipul de fibra;
- la tratarea fizica a alimentului (fiert, prajit, afumat etc).
Asta e tot! Memoreaza aceste 3 criterii si pune-ti intrebari cand te afli in fata raftului cu produse alimentare.
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!