CALITATEA VIETII

Prima conferinta Michel Montignac in Romania

Prima conferinta Michel Montignac in RomaniaAsadar, conferinta a fost deschisa de dna. Gabriela Vranceanu-Firea, in calitate de director general al Media Casa Press (editorul revistei Felicia si a ziarului Financiarul).  A urmat apoi dl. Dan Vidrascu, director general al editurii care a scos cartea, Litera International.

O mica barfa: in timp de vorbea dl. Vidrascu la pupitru, dl. Montignac asculta in casti traducerea si, la un moment dat, a incercat sa deschida sticla de apa (minerala) sa bea. Nu a reusit cu o singura mana (cu cealalalta tinea o casca la ureche) si a renuntat pe moment. Dna. Firea nu a fost pe faza si nu a intervenit. Insa, dl. Montignac a lasat castile jos si si-a deschis sticla de apa, a turnat in pahar si … si-a auzit numele mentionat ca urma sa vorbeasca. Deci nu a mai baut deloc. Ce ghinion!

Dl. Montignac si-a inceput prezentarea subliniind ca obezitatea este o problema specifica tarilor dezvoltate. In ordine descrescatoare (ca procent al numarului de obezi), acestea sunt: SUA, Germania, UK, Franta si Spania.  SUA, fiind cap de lista, a fost folosita ca etalon de comparare si exemplu pentru toate obiceiurile culinare proaste. Te facea sa crezi ca acolo oamenii beau numai coca-cola si mananca numai hamburgeri, insa sunt convinsa ca acolo sunt multi oameni care se straduiesc sa manance cat mai sanatos si multi producatori mici de alimente BIO. E o chestiune de confort si alegere personala, iar la unii si de bani.

Dieta MontignacRevenind la ale noastre, dl. Montignac a atras atentia asupra diferentei dintre obez si gras (cateva kilograme in plus fata de greutatea normala nu inseamna obezitate), cat si asupra obezitatii infantile (observata mai ales in Japonia, datorita intrarii pe piata a unor concerne fast food, precum McDonald’s si Dunkin’ Donuts).

Cu ajutorul unor slideuri ce au rezumat observatiile si exeprienta dl. Montignac de-a lungul anilor, el ne-a declarat ca diabetul are legatura directa cu obezitatea. De fapt, asta este marea premisa de la care pleaca dieta lui.

In urma studiilor facute in Franta, s-a ajuns la concluzia ca motivele pentru care oamenii sunt prea grasi sunt: (1) mananca prea mult si (2) fac prea putin sport. Insa in urmatoarele slideuri ne-a aratat ca aceste concluzii nu sunt corecte: desi francezii mananca cu 36% mai putin decat in 1960, sunt mai grasi. Cat despre sport, ne-a aratat un slide care spunea ca cei care au munca sedentara, la birou, sunt mai slabi (o fi stresul de vina?) decat cei care fac munca fizica. Mai sa fie! Eu cred totusi ca sportul are si el rolul lui in sanatatea organismului, iar daca mananci pana nu mai poti nu vei avea niciodata greutatea ideala, nici chiar daca mananc numai mancare foarte buna calitativ.

Pages: 1 2 3 4 5 6

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

ro.kvantumsport.com/ libris.ro fashiondays.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
miha

am luat cartea e foarte interesanta ….weekendul acesta o sa o aprofundez din plin…. |happy|