PAREREA MEA

Dupa fapta si rasplata

Romania politicaIn prima zi ca si presedinte, dl. Obama a luat decizii si a facut lucruri pe care le-a spus in campanie.
La 3 luni de la alegerile parlamentare de la noi, guvernul se mira public si este luat prin surprindere (?) de faptul ca tara este si va fi in continuare afectata de criza financiara mondiala.

Aceasta comparatie te face sa te intrebi: unde e buba? Care e problema? Unde gresim noi? Simplist, eu vad problema asa:

Presedinte + guvern + parlament Oamenii de rand
  • nu cunosc realitatea din tara
  • nu le pasa
  • nu au cunostinte economice
  • nu reactioneaza la deciziile guvernului care sunt impotriva lor
  • nu-si cunosc drepturile

Asadar, avem conducatorii pe care-i meritam. Suntem un popor de fraieri, iar ei ne trateaza ca atare. Suntem poporul-vaca: bun de muls (bani) si interesant atata timp cat mai e de muls ceva. ~X(

Ce-i de facut in situatia asta? Personal, habar nu am. Poate ar trebui sa ne uitam la popoare care au fost in situatia noastra. Ce ar face americanul sau francezul sau neamtul sau englezul in locul nostru?

Intrebati-va prietenii din strainatate! Cei care ati fost atenti la istorie, cautati raspunsuri acolo. Este doar un punct de plecare. Ceva trebuie facut, orice; in nici un caz nu trebuie sa ramanem in continuare indiferenti.
Cel mai simplu, cand nu stii ce sa faci, e sa te uiti la vecini si sa vezi ce au facut ei in situatia ta. Ce a functionat si ce nu a functionat. Puterea exemplului.

Ce ar trebui sa faca omul de rand in situatia in care in tara nu mai merge nimic ca lumea? Oamenilor de la putere nu le pasa de tara si nici nu au pregatirea / inteligenta sa ia masuri pentru a aduce tara pe un fagas crescator.

Intro companie, daca conducerea nu face ce trebuie pentru a fi bine salariatilor si actionarilor, este imediat inlocuita. Imediat. Nu e loc de intors si de explicatii puierile. Asa ar trebui sa functioneze si o tara.  Daca conducerea nu ia decizii bune pentru tara, imediat este data jos si inlocuita. Nu mai asteptam 4 ani, ci imediat.
Problema este ca nu cred ca avem oameni care sa stie ce e de facut in Romania, care sa cunoasca situatia economica reala si sa ia deciziile corecte pentru tara. Sau daca e cineva care ar putea face asta, sigur nu are putere / sustinere politica sau piedicile sunt prea mari. Poate ca nu mai e cazul sa fim condusi de partide politice ci de oameni independenti, desptepti si interesati de tara. **==

Voi ce solutii propuneti? Cred ca am avut destula rabdare 19 ani (ianuarie 1990 – ianuarie 2009), nu?
Sa nu ne mai platim darile la stat si sa ramana statul fara bani (pentru ca oricum nu-i foloseste in interesul cetateanului)? Sa facem inca o revolutie? Sa refuzam sa recunoastem orice autoritate a statului?

Imi si pare rau ca am fost la vot in noiembrie anul trecut. :-=

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.