ADVERTORIALS PAREREA MEA

Despre increderea in doctori la copii

CMMB: Preturi la analize si investigatii medicaleSunt datoare fata de copilul meu sa il invat sa faca lucrurile asa cum trebuie. Adica cu respect, nu cu teama. Si aici ma refer la relatia cu medicii, doctorii si alti specialisti in medicina. Cand eram eu mica, spuneam “Saru-mana!” la toata lumea, dar nu pentru ca simteam mare recunostinta ci pentru ca asa imi dicta mama. Era un anume respect, umilitor as zice, pentru profesiile care ni se pareau peste statutul nostru. Adica femeii care stragea mizeria din casa scarii si din jurul blocului nu-i spunea nimeni “Saru-mana!”.

Ideea este ca vreau sa o invat sa nu-i fie teama de doctori, de analize si controale. Ii tot repet ca preventia este mult mai buna si eficienta decat tratarea. Ii vorbesc despre mancat sanatos si facut miscare, de orice fel. Ii dau ca exemplu negativ copiii grasuni sau cei care se infunda cu ciocolata. Apropo de dulciuri, am o singura regula: o singura portie de dulce pe zi (ciocolata, prajitura, felie de tort, cozonac, Kinder Joy, nu conteaza forma sub care vine zaharul). Asa a inteles si ea ca tentatiile sunt mult mai numeroase decat nevoia noastra de ceva dulce si de aceea e bine sa mancam cu masura si sa punem deoparte ce este in plus (sau sa dam la altii, insa e cam greu pentru ea sa se desparta de pretioasele surse de dulce).

Vreau sa imi invat copilul sa respecte omul de medicina, sa mearga la el cu incredere dar si cu o spranceana ridicata. Sa citeasca, sa verifice alte surse si sa inteleaga despre ce e vorba. Dintre toti specialistii de pe planeta asta, ea este singura care-si cunoaste cel mai bune corpul.

Vreau sa imi invat copilul sa aiba o relatie de incredere cu medicul ei de familie. Iar de acolo sa mearga mai departe atunci cand este cazul, cu biletul de trimitere: la specialitatile alergologie, endocrinologie, obstetrica-ginecologie, cardiologie, pneumologie si neurologie.

Vreau sa imi invat copilul sa stie care sunt standarele in spitale, atat private cat si de stat, vreau sa stie la ce costuri, sacrificii si servicii medicale de specialitate sa se astepte. Nu vreau sa merga in policlinici si spitale cu inima stransa, cu teama de tot ce poate fi mai rau. Doctorii sunt si ei tot oameni, asistentele la fel. Pe langa profesie, sunt tati si mame, au prieteni si familie la casele lor. De aceea sper sa aiba norocul sa intalneasca mereu oameni de calitate cum sunt cei din Centrul Medica Matei Basarab, din Bucuresti.

Tu ce povesti educative cu doctori ai?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.