De ce mananca lumea in oras?
Majoritatea dintre noi prefera sa savureze in oras feluri de mancare pe care nu le gatesc acasa sau sa socializeze cu prietenii la o masa la restaurant. Altii cauta diversitatea sau comoditatea.
Motivele tale care sunt pentru a lua pranzul sau cina in oras?
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!
Florina, nu sunt de acord cu ce spui despre meniurile de pranz. In zona unde lucrez eu am mancat de multe ori preparate deosebite si chiar de buna calitate la meniul zilei, spre exemplu rata cu sos de portocale, antricot de vita cu piure de mazare si o multime de alte bunatati. De multa vreme meniul de pranz nu mai inseamna snitel cu piure de cartofi si salata de varza, restaurantele au invatat ce inseamna concurenta si s-au adaptat pe masura.
Eu mananc in oras fiindca imi place sa ma rasfat cu preparate delicioase. Caut cu atentie restaurantul la care mergem, analizez meniul sa verific daca au ceva pe gustul meu si conform principiilor mele alimentare si fac rezervare in general pt weekend cina sau mic dejun. De obicei lasam minim 200 ron de cuplu pt cina, dar cu o sticla de vin si desert poti sa ajungi usor la 400 ron. Micul dejun reprezinta un rasfat la fel de mare, cu o nota de aprox 100 ron.
Mi se pare amuzant ca multe comentarii sunt despre mancat la pranz in oras. Mancarea la cantina mi se pare de proasta calitate, prefer sa gatesc eu ceva bun (gatesc chiar bine) si sanatos si sa imi iau pachet. Chiar si la restaurantele medii cu meniuri de pranz la 25-35 ron mancarea lasa de dorit.
Eu mananc foarte des in oras, pentru ca imi place mancarea buna si in Romania mancatul in oras mi se pare foarte convenabil, ba chiar am constatat ca daca gatesc acasa uneori e chiar mai scump. Spre exemplu, meniul de pranz pe care il mananc in fiecare zi la birou la unul din restaurantele din zona costa cam 25 de lei si contine o supa si un fel principal, de fiecare data diferite si de buna calitate, ori daca as gati singura acasa cu siguranta m-ar costa mai mult de atat, si sigur nu as gati in fiecare zi alta supa spre exemplu.
Iau cina in oras de 3-4 ori pe saptamana, intrucat cu 50-60 de lei mananc la un restaurant bun si pot sa aleg preparate din orice bucatarie, variate, dupa placul inimii. In rest, prefer sa sar peste cina sau ma multumesc cu o salata de legume, pentru a mai reduce din calorii.
In total, cam 1500 lei pe luna se duc pe mancatul in oras, ori daca ar fi sa gatesc acasa in fiecare zi doua feluri pentru pranz si un fel principal pentru cina cred ca as pierde cel putin 3 ore zilnic si nici nu ar fi mancarea la fel de buna.
Pe la restaurante trecem destul de rar pentru ca odata cu trecerea timpului devin din ce in ce mai zgarcita si am impresia ca “mamaaa cate as fi putut cumpara de banii aia”. Dar totusi ramane un rasfat bine-venit o data pe luna. Si atunci imi place sa diversific, sa incerc fel de fel de preparate pe care in mod normal nu le-as gati acasa.
Totusi daca stau sa calculez, eu zic ca majoritatea banilor se duce pe mancare. Sau in orice caz, reprezinta un procent considerabil din suma cheltuita lunar.
De ce mananc la cantina? Pentru ca toti colegii mei pleaca in pauza de masa la cantina, mergem impreuna si este un bun prilej de socializare. Dar eu ma cam chinuiesc sa gasesc ceva pe gustul meu si preturile mi se par chiar mari. Seara foarte rar am timp sa gatesc, asadar de cele mai multe ori apelam la semipreparate, fastfood, diverse sandwich-uri sau mancaruri care se fac mai repede si mai usor cum ar fi spaghetele cu diverse sosuri sau dam o fuga pana la parinti. De exemplu aseara am scos din congelator o pizza si am facut-o in cuptor: efort minim – satisfactie maxima. Iar diseara ne asteapta mama-soacra ca a facut limba cu masline si ne da o caserola sa avem si-n weekend.
Hai sa mai incerc totusi.
In timpul saptamanii, mananc zilnic la cantina in pauza de pranz. Nu pot sa zic ca-mi place, din contra. Mancarea are o calitate si un gust indoielnice. De ex.: mi-am luat intr-o zi o salata de primavara care continea salata verde, castraveti, rosii, ardei gras. La un moment dat vad pe frunza de salata ca misca ceva. Era un limax mititel. Dar nu era singur, era si fratiorul lui pe o alta bucatica de salata. Asta ce demonstreaza: faptul ca salata nu fusese spalata deloc inainte.
Un alt exemplu ar fi ca in ciorba de pui este folosit un pui plin de vene, carnea pe alocuri fiind rozalie spre rosu chiar. Este vorba despre un pui stresat si ciomagit bine, nicidecum de un “pui fericit”.