PAREREA MEA

Comenteaza corect si pe bloguri

Cum sa scrii corect pe blogNimic nu bucura mai mult sufletul unul bloger decat sa vada ca articolele sale sunt citite si, mai ales, comentate.  Si eu intru in aceasta categorie si chiar consider ca un articol este bun dupa numarul de comentarii pe care le primeste. ;;)

Iar a comenta pe un blog este chiar simplu: nu-ti trebuie cont, parola, profil sau pagina personala. Scrii ce ai de scris si trimiti parerile tale online imediat.

Totusi, as avea cateva sugestii de facut persoanelor care comenteaza pe bloguri:

  1. d, p, c etc nu sunt cuvinte ci doar litere. Pentru a fi citite corect, trebuie scrise corect: de, pe, ce etc. Sigur omiterea catorva litere dintro propozitie nu-ti va aduce mai mult timp liber. Incearca sa rezisti tentatiei de a scrie cu litere lipsa, fiind convins(a) ca cei care citesc vor intelege ei. Pur si simplu este lipsit de stil.
  2. Nu prescurta cuvintele. S-ar putea ca diferite prescurtari sa insemne lucruri diferite pentru alti cititori, si astfel esenta mesajului tau se pierde. Tehnica prescurtarii functioneaza cand iei notite pe care le citesti numai tu, insa nu si cand scrii comentarii pe care le citesc si altii si care sunt oricum moderat de lungi.
  3. Respecta semnele de punctuatie, lasa un spatiu liber dupa ele si  incepe propozitia cu litera mare. Sigur iti amintesti de aceste reguli din scoala. Ei, acum e timpul sa le folosesti.  :-B Rezultatul va fi placut ochiului si elegant, nu crezi?
  4. Reciteste textul inainte de a apasa butonul de Trimite / Send / Comenteaza / Spune-ti parerea etc. Aceasta este o metoda eficienta pentru a verifica daca frazele tale au sens si sunt scrise corect. De asemenea, ai sansa de a-ti corecta textul. Totul dureaza cateva zeci de secunde, deci nu pierzi timp ci castigi respectul blogarului.
  5. In final, ultimul meu sfat privind comentariile pe blog este … just do it. Daca la finalul unul articol iti vine sa spui ceva autorului, sa faci cateva precizari sau sa-ti spui punctul de vedere, treci direct la formularul de comentariu si apuca-te de scris. O:-)

Multumesc  :-* tuturor persoanelor care au comentat pe blogul meu pana acum! Astept si mai multe comentarii la articole vechi sau noi, orice va trezeste interesul si aprinde idei noi. :)=-

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.