EU ♥ ROMANIA

Cu ochii pe butelie

Romania - tel comunToata lumea vorbeste despre ceea ce trebuie facut in Romania, despre ce nu merge bine si unde trebuie investit. E bine ca se stie ce e de facut in tara noastra; ca nu se face, asta e alta discutie .

M-am tot gandit la subiectul asta si  cred ca noua, romanilor, ne lipseste un tel comun. Tragem cu totii la aceeasi caruta insa fiecare in alta directie, total aiurea si fara o tinta clara. Stiu ca sunt multe lucruri de facut in tara asta, insa, dintre toate, trebuie sa ne alegem un scop comun si sa muncim cu totii spre acel tel. Acest tel va juca rolul de liant al tuturor actiunilor noastre la nivel de comunitate si ne va ridica moralul colectiv: e mult mai usor sa ai un singur lucru de facut decat 100.

Care sa fie acest tel? Evident, ceva care sa intereseze toata tara.
Ar putea fi turismul (balnear), agricultura sau unele industrii. Sau educatia (tara cu cele mai bune facultati din Europa), produsele eco si/sau bio ori  conservarea naturii. Sau tara cu poluarea cea mai redusa.  Sau tara cu cele mai multe afaceri mici prospere. La ceva trebuie sa fim mai buni decat altii, la nivel de tara. Trebuie sa gasim acest ceva, sa-l constientizam si sa-l accepatam cu totii, apoi sa-l transformam in  tel national. Apoi, alte lucruri bune vor urma, precum imbunatatirea infrastructurii si interesul strainilor, toate pentru atingerea acelui scop comun.

Personal, as vrea ca Romania sa fie tara in care binele castiga. Exact, precum in filmele americane. Sa luam acest cliseu si sa-l transformam in realitate. Totusi, este un scop prea general iar noua ne trebuie ceva clar si masurabil.

Tu ce parere ai? Care ar trebui sa fie telul national al Romaniei? Comenteaza! :)=-

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.