DE STIUT EU ♥ ROMANIA

In Romania lumea chiar recicleaza

Romania recicleaza selectivOrasul Reciclării

Competitia "Orasul Reciclării" a fost initiată de Eco-Rom Ambalaje si derulată în perioada 1 septembrie 2012-28 februarie 2013. Chiar dacă serviciul de separare a deseurilor de ambalaje este relativ o noutate în România, unele primării s-au implicat si rezultatele încep să se vadă. Obiectivul proiectului a fost acela de a promova acele localităti care s-au preocupat de reciclarea deseurilor de ambalaje generate de comunitate, cu sustinerea producătorilor prin Eco-Rom Ambalaje.

În "bătălia" pentru titlul de "Orasul Reciclării" s-au înscris 20 municipii: Alexandria, Arad, Bacău, Baia Mare, Brasov, Cluj, Craiova, Deva, Focsani, Iasi, Medias, Roman, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Slobozia, Târgu Jiu, Tulcea, Zalău, inclusiv Sectorul 1 si Sectorul 6 Bucuresti.
La finalul celor sase luni de "bătălie", Tulcea a fost orasul care a a fost desemnat marele câstigător al "bătăliei" pentru titlul de "Orasul Reciclării", obtinând, totodată, si marele premiu: o zonă de picnic complet amenajată conform legii picnicului în vigoare.

Laboratorul Verde al Reciclării

În parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale și cu Ministerului Mediului si Schimbărilor Climatice, Eco-Rom Ambalaje a lansat, în premieră în România, programul Laboratorul Verde al Reciclării, o inovatie în ceea ce privește proiectele educationale. Programul este adresat elevilor de 9-10 ani, părintilor și cadrelor didactice, reprezentând o noutate atât din punct de vedere al continutului informational, cât si al formatului revolutionar pe care îl propune: educatia experientială. Laboratorul Verde al Reciclării este un autocar modificat și adaptat pentru mintile curioase și inventive ale copiilor, venind în întâmpinarea lor într-o formulă high-tech, dinamică și interactivă. Cunoscând preocupările celor mici, Eco-Rom Ambalaje le propune acestora o experientă multimedia completă, stimulându-le interesul fată de procesul de colectare seletivă printr-un joc de echipă pe tablete PC, prin vizionarea unei animatii pe tema colectării selective si a unui spot didactic în ceea ce priveste reciclarea de ambalaje. Proiectul naţional Laboratorul Verde al Reciclării a fost lansat în septembrie 2012.

Romania recicleaza selectivPrima editie a atras peste 4.800 de elevi de clasa a III-a din 52 de scoli aflate în 25 de orase din tară: Bucuresti, Pitesti, Târgovișste, Ploiesti, Slobozia, Constanta, Tulcea, Focsani, Iasi, Roman, Bacău, Sfântu Gheorghe, Brasov, Târgu Mures, Medias, Sibiu, Cluj Napoca, Zalău, Baia Mare, Satu Mare, Arad, Deva, Târgu Jiu, Craiova, Alexandria.
A doua editie a Laboratorului Verde al Reciclării s-a desfăsurat în cel de-al doilea semestru al anului scolar 2012-1013. Timp de trei luni, aprilie-iunie, aproximativ 6.000 de elevi din 50 de orase ale tării au trecut pragul celui mai inovativ autocar dotat cu echipament multimedia de ultimă generatie.

La nivel european, proiectul a câstigat Golden Award for Excellence în cadrul competiţiei European CSR Awards, categoria Companii Mici si Mijlocii. Juriul a apreciat conceptul creativ, impactul pozitiv avut la nivel naţional, cât si parteneriatul benefic dezvoltat împreună cu Ministerul Mediului si Schimbărilor Climatice si cu Ministerul Educatiei Nationale.

Tricoul ECO-distractiei

Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Universitatea Natională de Arte București a lansat, în data de 25 mai 2013, concursul "Un design creativ pentru tricoul ECO-distractiei!" Astfel, tinerii pasionati de fashion, cu vârsta până în 25 de ani, sunt invitati să trimită, până la data de 23 iunie 2013, o propunere de design creativ și ingenios pentru tricoul eco-distractiei în 2013. Acesta trebuie să facă trimitere, într-un mod original, la importanta colectării separate a deseurilor de ambalaje de hârtie, plastic, metal si sticlă în containerele colorate și/sau la reciclarea acestora. Tricoul va fi prezent în cadrul tuturor actiunilor de promovare a colectării separate – concerte, festivaluri, pe litoral – si va fi oferit cadou în cadrul concursurilor Eco-Rom Ambalaje persoanelor care colectează separat deșeurile. Primele 3 locuri ale acestei competitii vor fi premiate cu 400, 300 si, respectiv, 200 de euro. Mai multe detalii puteti afla accesând site-ul ColecteazaSelectiv.ro.

P.S. Multumesc echipei de PR al Eco-Rom Ambalaje pentru furnizarea acestor informatii. Eu nu le cunosteam si cred ca nici multi dintre cititorii blogului meu. Deci in Romania se recicleaza si chiar se intampla lucruri bune in domeniul asta.
Ma bucur ca sunt romani care au inteles ca tomberoanele de reciclare nu sunt pentru gunoi si care-si pun problema reciclarii monedelor de 1 si 5 bani.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.