Lumina care sporește starea de bine
Când vine vorba de amenajări interioare, eu nu mă inspir din reviste sau poze de pe Instagram ci de la fața locului din hoteluri și pensiuni deosebite. Exact, îmi place să fiu într-o cameră de hotel sau un hol de recepție și să mă întreb: ”Ce îmi place mie aici, ce mă face să mă simt super bine și aș vrea să se regăsească la mine acasă?” Răspunsul vine destul de repede și mi-l notez sau fac poze ca să nu uit.
De exemplu, ultima dată am remarcat lumina dintr-un hotel boutique și abia atunci mi-am dat seama că lumina de la mine din casă variază dintr-o cameră în alta ca intensitate și culoare. N-a fost cu intenție, așa s-a nimerit căci am cumpărat lustrele și veiozele în timp, aleatoriu, după alte criterii de fiecare dată.
Un singur lucru mă interesează la lumina de interior: să fie caldă, ca lumina soarelui de afară. Nu rece ca lumina din frigider. Lumina soarelui îmi dă mereu o stare de bine, chiar dacă e caniculă sau miezul iernii afară.
Atunci, în acel hotel, bineînțeles că nu m-am putut abține și am complimentat alegerea lustrelor, candelabrelor și veiozelor din cameră, zona de mese și zona de recepție. ”Ce lumină caldă și primitoare aveți aici!”. ”Mulțumim! Noi îi spunem Happy Light!”, a venit răspunsul.
Mi-a plăcut numele ăsta de happy light. Am crezut că e un joc de cuvinte (adică lumina care îți dă o stare de bine), o poreclă găsită de anjajați, dar Happy Light este de fapt numele companiei care a dotat hotelul boutique cu lustre și candelabre LED. Toată lumea vrea să fie happy, atât când intră într-o încăpere dar și când scoate banii din buzunar pentru a plăti factura la lumină.
Și pentru că eu cred că ce e bun e și scump, am intrat pe site-ul firmei de corpuri de iluminat LED – HappyLigh.ro ca să văd cât de scumpe sunt produsele și am văzut că prețurile sunt sub estimările mele. Super tare, mi-am zis. Deci se poate și frumos și economic și la prețuri de bun-simț. Lustrele sunt frumoase foc, ce să zic, mi-ar fi greu să aleg ceva pentru casa mea fără ajutorul unui consilier. Au și lustre pentru copii, benzi LED, plafoniere pentru baie și lustre LED cu telecomandă.
Iluminatul LED (adică light-emitting diode, însemnând diodă emițătoare de lumină) oferă o lumină de calitate, confortabilă pentru ochi, similară cu lumina naturală. Eu sunt preocupată de ecologie, așa că am fost încâtată să aflu că LED-urile sunt ecologice, deoarece nu emit substanțe toxice, precum mercur sau plumb. Și sunt fabricate din materiale reciclabile. Prin achiziționarea unui bec LED, salvăm materia primă necesară pentru fabricarea a 25 de becuri clasice.
Ca să îmi dau seama ce fel de echipă este cea de la Happy Light, am căutat și pagina de Facebook Happy Light. Mi-au plăcut postările și am înțeles încâ o dată cât de relaxant este să mă uit la poze cu interioare amenajate perfect și cu atenție la detalii.
Ideea e că lumina ne influențează starea de spirit, chiar și sănătatea, și de aceea este important să te facă să te simți bine și relaxată. Ca o zi însorită de vară, liniștită și răcorită de briză.
Tu ești mulțumită de corpurile de iluminat de la tine de acasă sau de la bioru?
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!