CALITATEA VIETII

Vanatoarea locurilor de munca

Locuri de muncaNu stiu cum, dar am nimerit intr-o zi pe bestjobs. Total intamplator. Vad ca si-au schimbat site-ul de cand eram eu studenta si-mi cautam job. Si imi place asa, e mai curat, mai simplu, mai profesionist, mai modern.

Ma uitam pe joburile pentru Tulcea, un oras prin care nu prea am fost decat in trecere, insa vad ca lucrurile se misca. Sunt listate 141 de locuri de munca (la data scrierii articolului). Bineinteles, unele dintre ele sunt valabile pentru mai multe orase, poate chiar la nivel de tara. Cele mai multe oferte de locuri de munca sunt din domeniul vanzarilor (asta cred ca este valabil la nivel national) si pentru nivelul de cariera middle. Vad ca sunt si joburi de cofetar cu experienta, sef atelier tamplarie din aluminiu si Molding Process Engineer. Deci nu numai videochat si colaborator part-time …

Ma gandeam … la noi in tara nu stiu daca exista obiceiul de a-ti cauta de munca in alt judet decat cel in care locuiesti. De plecat in alta tara vad ca se poate, dar de alte judete nu prea am auzit. Am vazut obiceiul asta in filmele americane si mi s-a parut frumos. Esti tot in tara ta, printre oameni asemenea tie si contribui la cresterea economica care se intoarce tot la tine (cel putin teoretic). Acum poti sa-ti cauti pe net un loc de munca, sa te interesezi si sa te pregatesti cat de cat, dar in filme am vazut ca ei isi fac pur si simplu bagajul si pleaca intr-un anume oras despre care au auzit lucruri bune. Vad ei cum se descurca acolo, isi cauta loc cu chirie si apoi de munca. Bine, poate ca asta e doar in filme, insa … nu cred ca e prea departe de realitate.

Cum ar fi ca la noi cineva sa caute locuri de munca in Tulcea, sa nu fie multumit de oferta de acolo si sa se orienteze spre Calarasi, de exemplu. E la 200 si ceva de kilometri distanta, nu te stie nimeni acolo si ai sansa unui nou inceput. O simpla cautare de locuri de munca in Calarasi pentru 2014 iti va returna cam tot atatea rezultate ca pentru Tulcea, insa altele.

Departe de casa si de trecut, unii se mobilizeaza mai bine, isi construiesc un set nou de reguli si principii, vad mai usor partea buna a vietii si sunt dispusi sa munceasca mai mult. Eu ii felicit pe toti cei care nu abandoneaza lupta pentru cautarea unui loc de munca bun si in loc sa traga de timp, trag de ei sa faca ceva cu viata lor.

La voi cum a fost cautarea unui loc de munca mai bun?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.