DE STIUT

Reciclarea este un obicei

Despre containere pentru reciclarea selectiva Reciclez. Si-mi place. Chiar daca ma impiedic pe hol de punga pentru reciclat pana se umple si o scot din casa (nu i-am gasit inca un loc al ei) sau sotul meu rade de mine ca ma plimb cu gunoiul pe strada. Disconfortul pe care mi-l creaza este umbrit de consecintele reciclarii.

Toate bune si frumoase pana intr-o zi cand … hopaaa … m-am plimbat cu pungile degeaba. Containerele disparusera. Nu mai erau in locul unde duceam eu de obicei materialele reciclabile. Ma uit in jur – nici un anunt, nimic. In locul lor erau parcate 2 masini, iar langa ele zaceau cateva pungi lasate de altii care au venit sa aduca materiale reciclabile. Ce sa fac? Am lasat pungile langa cel mai apropiat cos de gunoi (erau prea voluminoase sa incapa in cos) si am mers mai departe.

Peste ceva timp, cand am calcat in picioare prima sticla de apa ca sa o aplatizez, m-am intrebat: Gata cu reciclarea? Atata munca pentru nimic? Nu-i usor sa inveti un obicei nou si sa ti-l insusesti chiar daca nu e foarte comod pentru tine. Am aruncat sticla de plastic in cosul de gunoi si am oftat. Viata merge inainte.

Dar nu oricum. Macar sa fiu eu lamurita. Pun mana si trimit un e-mail celor de la Urban, stiind ca ei se ocupa cu golirea acestor containere.
Le scriu: Am o intrebare pentru Dvs. cu privire la containerele pentru reciclarea selectiva: nu mai este setul de 3 containere vis-a-vis de Cora Militari (Sector 6, Bucuresti). Acolo duceam eu materialele reciclabile, insa cu cateva zile in urma am constatat ca nu mai exista acele containere si nici nu au aparut de atunci. Va rog sa ma lamuriti: de ce nu mai sunt acolo, ce s-a intamplat de au fost luate?
Primesc urmatorul raspuns:

Se reconditioneaza si se inlocuiesc, urmand a fi amplasate in aceleasi locuri.

Scurt si la obiect! |DA|
Gasesc pe site-ul lor urmatorul anunt:

Va informam ca incepand cu data de 15.03.2012 , Compania S.C. URBAN S.A. va desfasura o campanie de igienziare si reconditionare a containerelor de tip clopot, destinate colectarii selective a deseurilor.
Prin urmare, va anuntam ca ele vor fi retrase pentru o perioada de maxim 3 saptamani, dupa care vor fi amplasate in aceleasi locatii.

Buuun! Rasuflu usurata #:-S . Reciclarea mea v-a intra in normal in scurt timp. E bine de stiut. Pana atunci nu am de ales si arunc la gunoi ceea ce obisnuiam sa reciclez. Pentru ca de strans nici nu se pune problema, se face prea mare gramada si nu mai am loc de ea in micutul meu apartament.

Inchei cu un mic chestionar, pentru a face acest articol un pic mai interesant:

De ce reciclezi?

[View Results]

Loading ... Loading ...

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 4 comentarii aprobate până acum.

Nici pana azi nu au mai adus containerele. Acum sunt parcate masini in locul ala.
Trebuie sa-mi caut alt loc unde sa duc reciclabilele, mi se rupe inima sa le arunc la gunoi.

mihaela

Si eu duc deseurile reciclabile in containerele dintre Cora si Domo. Probabil ca pungile pe care le-ai vazut atunci lasate acolo, erau ale mele .. hi hi.. :D le-am luat intr-o dimineata cu mine in drum spre metrou si … surprise! nu containere.. nu nimic. Ma uit peste drum, unde de obicei mai sunt altele, acolo, in diagonala in fata bancii Transilvania, nici acolo nu erau. Si astept cu nerabdare sa le aduca. Multam de postare, chiar nu stiam ce s-a intamplat.

Reciclez pentru ca asa mi se pare normal.
Reciclez pentru ca suntem responsabili de ceea ce lasam in urma noastra si daca toata lumea ar intelege ca reciclarea nu este ceva care e doar “la moda” pe moment, si o sa invatam sa gandim pe termen lung, o sa aiba si copiii nostri spatii verzi, apa curata si aer respirabil.

Reciclez din convingere ca tara asta se poate schimba. Daca toata Romania ar recicla, materialele obtinute ar insemna mai multe milioane de euro la produsul intern brut, tot atat cat o transa FMI.