MERITA ATENTIE

Pietrele. Iarba. Apa. Ființele. Planeta. Noi

COVID-19 ne invata o lectie importantaDincolo de toate discuțiile pornite de pandemia de COVID-19, iese clar în evidență un aspect ce nu poate fi ignorat – suntem cu toții un singur organism, un singur popor global. Granițele, politica, economia și toate celelalte sunt aproape inutile în fața unui virus ce ne unește pe toți în lupta pentru creșterea standardelor de sănătate, siguranță și stare de bine.

Nu există garanții cu privire la cine va lua virusul și cine nu, cine este mai expus și cine este exclus – singurul fapt sigur este că virusul se află printre noi, noi toți.

Legăturile dintre noi ies acum clar la iveală. Suntem cu adevărați uniți – familii, frați și surori, vecini și colegi – iar coronavirusul ne arată acest lucru în cel mai evident și direct mod. Acest lucru ar trebui să ne liniștească și să ne calmeze – suntem cu toții implicați în această filă de istorie, indiferent de locul nostru pe planetă.

Compasiunea, bunătatea și precauția stau la baza recunoașterii legăturii dintre noi toți.

Nu mai există noi împortiva lor pentru că virusul nu discriminează – nu-i pasă de statutul social, religie, orientarea sexuală, statutul socioeconomic, locul de pe planetă unde locuiești sau ideile politice.

Se pare că virusului nu-i pasă nici de măsurile noastre de precauție, el continuă să ne unească căci se propagă prin NOI … este o chestiune de unitate … o experiență umană la nivel planetar.

A venit serios momentul să înțelegem că suntem împreună în povestea asta – WE ARE IN THIS TOGETHER – și că suntem un singur organism, una cu planeta și cu tot ceea ce ne înconjoară. Este o lecție pe care trebuie să o învățăm acum, pe calea grea – și totuși nu este calea cea mai grea.

Haideți să nu lăsăm această pandemie să ne dividă, să separe comunitățile din care facem parte. În această perioadă, vom trece cu toții printr-un carusel de emoții pozitive și negative, iar tot ce contează este să nu participăm la jocul învinovățirii și să ne focusăm energia pe găsirea de soluții și cultivarea gândurilor pozitive.

Dacă e să omoare ceva virusul ăsta pe planetă, să targeteze mentalitatea “Eu, Eu, Eu”. Mentalitatea asta este un virus mai periculos și o plagă mult mai nimicitoare decât COVID-19.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.