MERITA ATENTIE

Iubirea de miscare

Bicicleta Disney Princess - 500 lei“Daca n-ai iubi/ N-ai intelege ce inseamna o raza de soare.” Sunt versurile unui cantec care nu-mi place in mod deosebit dar care imi aminteste cat de esentiala este iubirea, sub toate formele ei. Si daca unii parinti isi dau copiii la gradinite unde se vorbeste numai engleza sau germana, eu am ales sa o invat pe Ruxi sa se bucure de tot ceea ce este in jurul ei. Sa faca limonada daca are numai lamai si sa invete sa se joace cu orice, chiar si cu un fir de nisip.

Acum are 4 ani si 4 luni aproape si e plina de energie, mai multa decat as fi crezut. Daca de luni pana vineri programul e cam stabilit si nu suporta prea multe abateri, in weekend se dezlantuie spiritul ludic al tuturor membrilor familiei. Toti simtim ca e cazul sa stam cat mai putin in casa, sa iesim si sa ne bucuram de oras sau de natura. Chiar ma gandeam ca ar fi frumos sa mergem in fiecare weekend in alt parc, Bucurestiul are atat de multe …

Nu stiu cum sta situatia in alte orase ale tarii, dar in capitala parintii chiar ies in parc sa faca miscare cu cei mici. Merg pe biciclete sau pe role, joaca badminton sau tenis de masa, sau doar supravegheaza copiii ce se joaca intre ei. Daca nu stii de unde sa incepi, cauta biciclete pentru copii ieftine si vei vedea ca sunt destule optiuni. Toata chestia e sa faci din sportul in familie un obiectiv si nu o activitate lasata la voia intamplarii.

Din cate am observat eu, copiii chiar sunt interesati de miscarea in aer liber si de provocarile sportive. Chiar si cei mai grasuti care se misca mai greu, obosesc mai repede si nu sunt luati in serios ca fiind sportivi buni. Poate ca nici nu sunt, dar au sansa sa devina.

Am avut si eu tricicleta de copii si-mi aduc aminte cu drag de ea. Iubirea de miscare si de sport o cunoastem de mici si ne ajuta sa ne dezvoltam sanatos. Chiar daca nu excelam la vreun sport (si nici nu trebuie) macar ne distram, destresam si dezmortim corpul. La asta se refera toate reclamele care spun “folositi produsul nostru ca sa castigati timp liber pe care sa-l petreceti in familie facand miscare”. Principiul e bun, chiar il sustin. Copiii cresc prea repede si trebuie sa facem tot posibilul sa petrecem cat mai mult timp impreuna cu ei. Nu e un mit, e o realitate.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.