DE STIUT

Eu sunt cel mai important om din Univers!

Bune maniere in societatea secolului XXIAm citit azi un articol dragut in una dintre revistele destinate noua, femeilor (va las pe voi sa ghiciti care). Si pentru ca barbatii nu le citesc, am decis sa le impartasesc si lor ce am descoperit. Articolul era despre bunele maniere ale secolului XXI si spunea asa:

O alta regula noua de politete a aparut atunci cand primesti o invitatie. Printre megaocupatii din Vest, s-a conturat obiceiul de a intreba: „Cine mai vine?” Complet nepoliticos!

M-am intalnit des cu persoane pe care, cand le invit la o petrecere sau o seara in oras cu gasca, pun aceasta intrebare idioata.
Ce conteaza cine mai vine? Te imbraci sau te aranjezi in functie de cine mai vine la petrecere? Sau daca nu vine lume destul de interesanta pentru tine nu mai vii nici tu? Hai sa fim seriosi: nu esti buricul pamantului, daca vrei sa onorezi invitatia bine, daca nu, la fel de bine. Lumea se distreaza si fara prezenta ta, noteaza-ti asta in carnetel.

O exceptie de la aceasta regula este cand duci ceva la intalnire (mancare, bautura, dulciuri etc) si vrei sa stii pentru cate persoane. Sau cand sunt si copii prezenti si vrei sa le duci ceva, atunci e bine sa stii cati copii vor fi acolo pentru a-i trata pe toti in mod egal si a evita surprize foarte neplacute.

Din acelasi articol, mi-a mai atras atentia ceva:

Stergi imagini cu tine din aparatul foto al altcuiva?

Si acesta este un obicei foarte urat. Fiecare are dreptul sa faca ce poze vrea si, daca nu vrei sa apari in pozele ce vor ramane in camera si posesia altor persoane, nu ai decat sa precizezi acest lucru (in mod politicos) sau sa iesi din cadru.
In al doilea rand, nu ai dreptul sa umbli in aparatul foto al altor persoane. Indiferent daca esti fotogenic(a) sau nu, daca ai iesit bine in poze sau nu, ele raman asa. Daca te deranjeaza atat de tare, nu mai intra in poze. Simplu!

Se pare ca, pana la urma, invatam ceva din revistele astea. Sper totusi ca aceste sfaturi sa intre in capul cui trebuie. |forbidden|

Tu ce parere ai? Cunosti persoane cu astfel de “defecte” de politete?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.