Un fan branza si pasiunile sale
Cei care-mi citesc blogul de ceva vreme, au ajuns sa ma cunoasca. Aici scriu despre ceea ce-mi place si ce nu, ce-mi doresc si la ce visez.
Deja imi cunoasteti pasiunile despre care tot vorbesc intr-una: imi place sa fac miscare, sa citesc atat carti cat si reviste si sa socializez (de aceea imi plac atat de mult comentariile voastre, chiar si cele contrare).
Am observat ca placerile nu vin niciodata singure. De exemplu, atunci cand sunt la sala vreau ca muzica sa fie pe placul meu; sau cand citesc sa-mi fie cald si sa miroasa frumos in camera; ori cand stau de vorba cu cineva sa fie intr-un loc cu putini oameni si cu muzica buna in surdina (imi place jazz-ul si Michael Bublé). Insa in viata mai sunt si alte placeri, mai ales culinare …
Imi place sa fac miscare. Daca trece o saptamana fara aerobic, simt ca ceva e in neregula cu corpul meu. Dupa doua saptamani, deja simt cum intru usor-usor in panica. Si nu e vorba numai de aerobic. Acum fac cardio intens si-mi place foarte mult. Am facut si Zumba si mi-e dor de orele alea care treceau intotdeauna prea repede. M-am apucat de tir cu arcul si chiar ma pricep cat de cat. Mi-ar placea ca dupa un timp sa fac si scrima – mereu mi-au atras aceste doua sporturi.
In timp ce fac aerobic, mi se mai intampla sa-mi fuga mintea la mancare, si anume la o felie de cascaval cu gaurele. Ma gandeam cum ar fi sa fac un antrenament ca-n armata – sa alerg printre gaurile bucatii de cascaval, sau sa fac abdomene de pe un triunghi de branza topita ori flotari cu picioarele ridicate pe o bucatica rotunda de mozzarela. Si la orele de Zumba mi-ar placea sa am un tricou galben-portocaliu cu gaurele ca cele de Emmentaler si cateva boabe de piper pisate ca imprimeu pe ici pe colo. Ce m-as mai undui intr-un astfel de tricou …
Imi place sa citesc. Ma relaxeaza si-mi ordoneaza gandurile. De obicei, si rontai ceva in timpul asta sau beau o cana cu ceai. Dar prefer sa rontai, cana cu ceai imi distrage atentia pentru ca trebuie sa fiu atenta unde o pun la loc. Nu-mi plac gustarile care fac firmituri, umplu paginile cartii sau revistei cu ele. Asa ca, atunci cand am chef sa ma alint, imi fac niste mini-frigarui cu branzica si fructe. Aleg mar, para sau boabele unui strugure si le infig pe cateva scobitori, alternand fructele cu bucati de branza maturata. Le mestec pe indelete si le savurez toate aromele.
Nu sunt o experta in gusturi, chiar nu stiu sa spun ce arome are o gura de vin. Insa imi plac mult combinatiile simple, cu maxim 3-4 ingrediente. De aceea, poate, asociez branza maturata cu fructele; imi mai place cu mustar sau felii subtiri de muraturi. Off, deja mi s-a facut pofta, iar peste 2 zile incepe Postul Craciunului. Cred ca Lasatul Secului la mine nu va fi de carne ci de branza. Pentru ca sunt fan branza si-n post poftesc la o felie zdravana de ceva galben si afumat.
Imi place sa socializez. Da! Sa stau pur si simplu de vorba cu oamenii despre tot felul de nimicuri. Se spune ca viata bate filmul si asa este. Povestile din vietile oamenilor sunt extrem de interesante mai ales pentru ca sunt spuse din punctul lor de vedere, ceea ce lasa multitudinea de emotii sa modeleze intreaga povestire. Imi place ca, intotdeauna, povestitorul are dreptate iar lentilele prin care vede el realitatea sunt cele mai corecte din punctul lui de vedere. Nu ma intereseaza sa fac dreptate in lume, ci doar sa cunosc mai bine oamenii din jurul meu, ceea ce ma va ajuta sa ma cunosc si pe mine mai bine.
Daaar, cand stai de vorba cu cineva, parca nu merge asa, pe uscat. Se cere un pahar de sprit usor sau bere fara alcool, o cana cu ceai fierbinte sau o ceasca cu cafea aburinda. Mie imi plac toate cele 4 licori, insa nu pe stomacul gol. Si nici ceva sarat nu merge, te face sa bei prea mult, prea repede. Merge ceva din categoria branzeturilor, care este atat de variata incat cu siguranta se gaseste cate ceva pentru fiecare moment al zilei si fiecare bautura savurata. Imi plac combinatiile inedite si sunt dispusa sa incerc cam orice imi face cu ochiul in materie de branza. De aceea, mi-ar placea ca barurile si cafenelele sa aiba optiunea unui platou-aperitiv cu branzeturi care sa acompanieze bauturile si momentele de socializare.
Concluzia este ca, cine este fan branza, se gandeste la o feliuta subtire si galbena in orice moment al zilei. Doar asa, de pofta! Fara a depasi insa limita caloriilor permise si a portiilor potrivite pentru fiecare. Mai bine putin si bun, nu-i asa?
P.S. Acest articol participa la a 19-a proba a concursului online pentru bloggari Super Blog 2013. Sa fie cu noroc!
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!