Alaptarea nu este o optiune ci o obligatie
A fost intr-o perioada o campanie la televizor in care se vorbea despre alaptarea la san. Avantajele sunt atat de multe incat nu am inteles de ce unele mame aleg in mod constient sa nu alapteze. Asta pana cand m-am vazut si eu in brate cu nou-nascutul bebelus si am inteles ca dependenta bebelusului de mama este dureroasa, enervanta si stresanta. Insa fiecare mamica alege cum sa reactioneze la acest stres. Pe de alta parte, am inteles ca e doar o perioada din viata mea, trebuie sa rezist si sa fiu optimista, poate chiar sa caut si sa gasesc bucurie si momente frumoase in aceasta dependenta, care oricum se va termina si vor ramane doar amintirile din ea.
Asa a si fost. S-a terminat mai repede decat as fi vrut, chiar si cu ajutorul pompei electrice pentru san. Am folosit-o din prima zi, zi de zi, pentru a nu pierde laptele. Am folosit ce era mai bun de la Avent pentru ca am inteles cat de important este laptele matern. Ma uitam la televizor la ceva amuzant, relaxant, si foloseam pompa in pozitie verticala. Laptele curgea direct din san in biberon pentru ca o pozitie de sedere comoda si o stare relaxata in timpul utilizarii pompei ajuta in mod natural colectarea mai usoara a laptelui. Iar asamblarea si spalarea sunt floare la ureche, merg foarte repede.
Si pentru ca am inceput cu Avent, am continuat tot cu ei cu tetinele si biberoanele mai mari. N-am avut absolut nicio problema si chiar le-am pastrat, convinsa fiind ca vor folosi si altor bebelusi. Evident ca nu le voi da mai departe pentru ca fiecare bebelus trebuie sa aiba biberoane si tetine noi, asa este igienic si corect. Aveau un design interesant, petalele din interiorul tetinei sporeau delicatetea si flexibilitatea fara aplatizarea tetinei. Ruxi le-a acceptat imediat si chiar m-am bucurat ca am investit in calitate, siguranta si confort.
Am fost si sunt adepta sterilizarii biberoanelor si tetinelor (si suzetei, pentru cine are). Am avut un sterilizator electric pentru ca nu folosim cuptor cu microunde (nu avem si nici nu vom avea vreodata). A aparut acum un model ce poate fi adaptat pe inaltime in functie de ceea ce ai de sterilizat: doar niste suzete, tacamuri si vesela pentru bebelus sau mai multe biberoane si tetine. Cred (sper!) ca sunt putini parinti care nu au auzit de sterilizare si care cred ca bebelusul trebuie imunizat inca de la nastere tratandu-l ca pe un mic adult. Sistemul de imunitate se formeaza si se intareste pe parcursul copilariei, iar sterilizarea nu este deloc un moft. Sterilizarea protejeaza copilul de bacteriile daunatoare pana cand sistemul sau imunitar devine suficient de puternic. Si spitalele utilizeaza metoda sterilizarii cu abur, care este rapida, usoara si eficienta, fara a se folosi substanţe chimice. Continutul ramane steril pana la 24 de ore in cazul in care nu este deschis capacul. Pare atat de simplu, nu?
Tu cum alaptezi sau ai alaptat bebelusul tau?
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!