Ziua Internationala a Familiei
In 1993, Adunarea Generala a ONU a decis ca ziua de 15 mai a fiecarui an sa fie in continuare sarbatorita ca Zi Internationala a Familiei, decizia fiind adoptata prin rezolutia 47/237 din 20 septembrie. Anul 1994 a fost Anul International al Familiei, dedicat unei mai bune întelegeri a problemelor familiei si unei îmbunatatiri a capacitatii tarilor de a rezolva aceste probleme prin politici corespunzatoare.
In tara noastra, Ziua Internationala a Familiei este mai putin cunoscuta si sarbatorita; insa, datorita internetului, aceasta sarbatoare devine din ce in ce mai cunoscuta: 155 rezultate gasite prin google.
Pentru ca tu sa nu faci parte dintre cei ce ignora aceasta zi, iata cateva activitati propuse de mine la care tu sa te gandesti si sa iti alegi una pe care sa o faci cu placere impreuna cu familia ta:
- Alcatuieste un album foto al familiei, cu poze hazlii si explicatii pentru fiecare poza in parte (ce iti mai aduci aminte). Le poti organiza pe categorii: nunti, botezuri, petreceri, Revelion, Craciun, Paste etc.
- Incearca sa strangi la un loc cati mai multi membri ai familiei tale (bunici, unchi, matusi, verisoare) si sa acorzi premii hazlii: cea mai harnica / glumeata / tanara / talentata familie.
- Asculta povestile bunicilor despre familiile lor si noteaza-le in jurnalul tau; peste ani, le vei putea spune la randul tau nepotilor sau chiar transforma in povesti scrise.
- Suna un membru al familiei tale, cu care nu ai mai vorbit de foarte mult timp si bucurati-va de ultimele noutati.
- Depanati amintiri despre obiectele pe care le aveti mostenire de familie .
- Fa o lista a valorilor morale pe care vrei sa le transmiti copiilor tai, chiar daca in acest moment nu ai copii.
- Daca iti place sa organizezi petreceri, stabileste o zi pe an cand sa organizezi un picnic si sa inviti cati mai multi membri ai familei tale extinse.
- Aduna familia ta (sot/sotie si copii) in jurul unui platou mare cu fructe si prajituri si stati de vorba; jucati jocuri, spuneti glume, relaxati-va impreuna si amintiti-va ce reprezentati unul pentru celalalt.
- Alcatuieste arborele genealogic al familiei tale, atata cat cunosti, si lasa-l mostenire copiiilor tai sa-l completeze pe viitor.
- Fa un concurs de creativitate: compune impreuna cu familia ta un blazon, o stampila si un motto care sa va reprezinte. Le puteti folosi apoi la semnarea scrisorilor, felicitarilor, la blogul familiei etc. sau la decorarea coltului din casa unde tii pozele de familie si trofeele castigatorilor diferitelor concursuri.
- Ce traditii si glume sunt specifice familiei tale? Impartaseste-le cu ceilalti membri ai familiei extinse si prietenii vostri. Descopera unicitate si caracterul pe care ele ti le dau.
- Tine un jurnal sau blog despre familia ta si lasa-l mostenire copiilor tai; sigur il vor aprecia si vor avea de invatat din el despre valorile, traditiile, trasaturile care s-au transmis mai departe.
Cateva site-uri informative:
- Departamentul de Asistenta Sociala si Politici Familiale
- Campania Mileniului – Sfarsitul Saraciei pana in 2015. Chiar daca tara noastra nu ia parte oficial la acest program, asta nu inseamna ca noi nu putem face nimic la nivelul comunitatii din care facem parte
- Codul Familiei
Sperand ca aceste idei iti sunt utile, cum ai decis sa sarbatoresti Ziua Internationala a Familiei anul acesta?
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!