PAREREA MEA

O zi de decembrie gri

O zi de decembrie griTi s-a intamplat sa ai o zi in care nimic sa nu mearga, sa nu-ti iasa niciun plan? O zi in care aproape totul sa fie impotriva ta? Azi a fost o astfel de zi pentru mine. Nu am facut nimic din ce mi-am propus, toate activitatile din agenda s-au amanat pentru maine sau restul saptamanii.

Azi a fost o zi in care cerul a fost gri-gri iar frigul a poruncit “Stai in casa, in pat, sub plapuma si relaxeaza-te cum vrei tu!”. Nu am ascultat porunca si m-am traduit toata ziua sa fac ceva, sa sterg macar un lucru din agenda mea. Dar nu mi-a reusit. In plus, un mic virus pe PC a decis ca blogul sa fie cazut majoritatea zilei. Alta belea. 8-}

Dupa ce am reusit sa pun blogul iar online, mi-am dat seama ca azi e una dintre acele zile in care nici nu trebuie sa faci mare lucru. Pur si simplu trebuie sa o lasi mai moale si sa te relaxezi. Obisnuita sa am agenda plina in fiecare zi si sa incep saptamana in forta, ziua de azi m-a debusolat complet.

Se spune ca atunci cand marea este involburata si nu poti merge la pescuit, mai bine stai acasa si-ti ingrijesti barca si navoadele. Ei bine, eu nu am recunoscut o astfel de zi. Abia spre seara mi-a parut rau ca nu am folosit ziua de azi altfel. As fi putut face o mie de alte lucruri decat cele programate in agenda. As fi putut chiar sa ma relaxez sau sa pierd vremea “creativ”.
In schimb, eu m-am enervat si suparat ca nu mi-au iesit planurile. Nu am recunoscut semnele unei zile in care nu e bine sa fortezi lucrurile ci sa le lasi sa decurga asa cum vor ele. Uneori e bine sa insisti, alteori nu. Uneori e bine sa fortezi lucrurile, alteori nu.

De la atata agitatie cu blogul, cu sarcina mea si problemele de rezolvat, am uitat cum sa folosesc o zi doar pentru mine, doar pentru relaxare. M-a cuprins chiar un sentiment de vinovatie ca nu am avut o zi productiva, ca nu pot spune “Azi am facut asta si asta.” L-)

Data viitoare sper sa fiu mai pregatita sa recunosc o zi libera, o zi pentru reparat barca si navoadele.

Etichete:

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
ioana-bc

Cred ca sunt multe persoane care pleaca la pescuit pe mare intr-o zi cand aceasta este involburata si se intorc seara acasa si realizeaza ca au facut un efort in zadar…din pacate multe dintre noi nu stim cand sa luam o pauza si sa ne dedicam o zi pentru noi…nici macar o zi, chiar 2-3 ore pentru o manechiura, un tratament facial sau o carte buna. De multe ori ne enervam pe lucruri marunte si nesemnificative dar cred ca asta face parte din noi, din ceea ce suntem, din ceea ce devenim cu timpul. Nu cred ca putem sa schimbam dintr-o data acest lucru dar macar putem sa ne propunem sa ne respectam mai mult pe noi insine.