PAREREA MEA

Am votat si eu

Am votat la europarlamentare 2009Ati fost la vot duminica? Eu da! Mi-am facut timp sa gasesc o sectie de votare in orasul in care eram duminica dimineata, desi m-am gandit ca, nefiind din localitate, nu or sa ma primeasca la vot. Am fost impreuna cu o prietena. Numai noi doua eram in acel moment in sectie, ceea ce a parut destul de straniu. Supraveghetorii erau plictisiti si cam molesiti de la caldura.

Am gasit pe net informatia cum ca “prezenta la vot la nivel national pana la ora 21:00 a fost de 27,21%“; destul de bine, zic eu, pentru o zi de duminica urmata de o zi de luni libera, plus multa caldura care a fugarit lumea in afara orasului.

Multi dintre prietenii mei nu au mers la vot, din simplul motiv ca nu s-au interesat despre candidati si nu au stiut cu cine sa voteze.  De ce nu s-au interesat? Pentru ca nu au avut timp sau pur si simplu si-au pierdut interesul pentru oamenii politici romani. Dezamagirea isi spune aici cuvantul.

Ce ar trebui sa faca un roman cand vine vorba de alegeri? In saptamana cu alegerile (care sunt duminica, dupa cum am observat), sa se intereseze despre partide si candidati: cine sunt acestia? ce fel de oameni sunt? ce valori sustin ei? ma reprezinta acesti oameni si aceste valori? Acestea sunt intrebarile la care trebuie sa-si raspunda fiecare persoana peste 18 ani cu drept de vot. Insa foarte putini fac acest lucru. E bine ca acum se gasesc si informatii online despre partide, candidati si alegeri.

Recunosc, nici eu nu m-am interesat despre candidati :( . Insa nici incredere in partidele politice nu mai am, pentru ca si-au dovedit, pe rand, neputinta politica. Asa ca am votat independentul cu cele mai mici sanse de castig: Abraham Pavel.  Nu stiu nimic despre el si nici nu ma asteptam sa castige un loc in parlamentul european. De ce nu stiu nimic despre el? Pentru ca nu m-am interesat, dar nici nu am auzit de el: cum ca a facut ceva, a zis ceva sau macar vrea sa faca ceva. Am vazut doar un afis prin oras cu el, atat.

Desi se tot zice la TV ca Europa e cu ochii pe noi, aceste alegeri europarlamentare mi-au lasat impresia ca noi nu suntem cu ochii pe Europa. Sper ca va fi mult mai multa agitatie la alegerile prezidentiale din toamna.

Care este stilul tau de a vota la alegeri?

[View Results]

Loading ... Loading ...

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.