MERITA ATENTIE

Vara pe ulita

Cursuri de olaritMi-e dor de vacantele copilariei in care plecam la tara pentru o saptamana. Ma desprindeam de tentatiile orasului cu lacrimi in ochi si mari promisiuni din partea parintilor, insa la sfarsitul acelei saptamani, as mai fi stat la tara inca un pic. Macar inca 2-3 zile. Bineinteles, nu am recunoscut niciodata asta in fata parintilor, dar cred ca la un moment dat s-au prins ei ca lungeau vacantele noastre la tara din diverse motive care oricum nu contau pentru mine.

Am vazut posterul de mai jos intr-o revistuta si mi-a placut mult. Facea reclama la programul Vacanta la Muzeul Satului (Bucuresti) pentru vara anului 2009 si mi-a  placut mult desenul. Ma uitam ca sunt multe activitati pe care le poti face in tabara asta, desi, cand eram eu copila, cred ca mai mult pierdeam vremea in scop recreativ. Adica nu tin minte sa fi invatat mare lucru la tara, poate doar cum sa plivesc porumbul si sa ma catar in copaci dupa fructe.

Ca sa va faceti o idee despre ce ar putea invata un copil despre mestesugurile taranesti, va transcriu din cuprinsul posterului: olarit, sculptura in lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticla, tesut, oua incondeiate, masti populare, instrumente muzicale,  papusi, podoabe populare, pictura naiva, impletituri panuse, impletituri textile, aranjamente decorative, modelaj, pictura, desen.

Multe activitati, nu?  Daca ar fi sa aleg un mestesug din cele de mai sus, unul singur, cred ca as alege olaritul. Mi se pare o activitate foarte relaxanta si cu rezultate imediate. In plus, pot sa fac diverse chestii pe care sa le fac apoi cadou prietenilor. E surprinzator cate pot face doua maini dibace!

Cand voi avea copil destul de mare sa invete lucrurile astea, sigur am sa-l dau in tabere de mestesuguri. Sa invete sa creeze si sa lucreze cu manutele lui.  Nu stiu daca sunt astfel de programe si in alte orase din tara.

Ma intreb daca sunt si tabere la ferme, unde copiii (si nu numai) sa invete sa aiba grija de animale si de gradina cu legume. Am vazut la TV astfel de ferme deschise publicului si mi s-a parut foarte interesant conceptul.

Pana la planuri viitoare, nu va feriti sa petreceti vacantele de vara la tara. Veti ramane cu amintiri foarte frumoase si poate chiar invatati lucruri noi. Sa nu uitati sa luati jurnalul si camera foto cu voi! |happy|

Vara pe ulita

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
Ioana Bc

Sunt intru-totul de acord cu vacantele la tara-pacat ca nu toata lumea mai are bunici pe acolo pentru a lasa copilul in siguranta. Cele mai frumoase amintiri de la tara le am-in acelasi timp si cele mai mari pozne tot la tara le-am facut :D …
Parinti, luati-va copiii din fata calculatorului si scoateti-i in natura-vor invata mai multe decat credeti!