DE STIUT

Ia Romaneasca a Valentinei Vidraşcu, in 2009

Moda Primavara-Vara 2009Miercuri, 11 Martie 2009, a avut loc la mall-ul Plaza Romania (Bucuresti), o prezentare de moda cu colectiile de primavara-vara ale magazinelor gazduite de acest mall. Evenimentul s-a numit “Style Up – Believe in Fashion” si reprezinta o traditie bianuala a mall-ului.

Desi sunt abonata la newsletter-ul Plaza Romania, nu am primit nimic pe mail. Iar un astfel de eveniment, mi se pare normal, trebuie anuntat macar celor interesati de ce se intampla in curtea ta, nu? La fel, pe site-ul lor, la sectiunea Evenimente, ultima prezentare este cea a extinderii mall-ului, de la inceputul lunii Februarie.

Pe net nu s-a anuntat nimic, nici la radio, asa ca am aflat prea tarziu de acest eveniment. Prea tarziu pentru a fi acolo de la inceput.
In consecinta, nu am prins decat ultima prezentare, cea a creatoarei de moda Valentina Vidrascu, designer roman de origine basarabeanca.

Nu a fost prea aglomerat in holul de la intrare din Plaza, desi fetele erau asteptate cu lalele rosii de catre organizatori. Poate daca s-ar fi facut mai multa reclama …

Inainte de a va lasa sa priviti imaginile colectiei Valentina Vidrascu, va atrag atentia ca miercurea viitoare, pe 18 Martie, are loc alta prezentare de moda la mall-ul sora, Bucuresti Mall, in jurul orei 19:30. Ca punct de referinta, evenimentul din Plaza Romania era programat pentru ora 19:00 si a inceput la 19:45. Nici la ei pe site nu scrie nimic, deci e bine sa retineti asta de la mine.

Valentina Vidraşcu – colectia La Blouse Roumaine

“Invitata serii, Valentina Vidrascu, a prezentat colectia “Blouse Roumaine”, colectie bazata exclusiv pe prognoze asupra viitorului sezon. Demonstratia Valentinei Vidrascu – cel mai bun designer roman din Republica Moldova − pune accentul pe radacinile estetice ancestrale: portul popular, in general, si mai ales ia − La Blouse Roumaine dupa Matisse si mai apoi Yves Saint Laurent. De asemenea, radacinile creative ale esteticii traditionale romanesti au inspirat-o pe creatoare pentru aceasta colectie. Rezultatul este un autentic lux al lucrului exclusive manual, al esteticii pure, al materialelor natural si al simbolismului major.

A fi roman inseamna totul pentru Valentina, e punctul de lansare si de final al propriei existente artistice si sociale. Exista, deci, o ‘moda romaneasca de lux’ ancorata in trecutul profund si propulsata intr-un viitor plin de valori autentice. Obtinem, astfel, un etnic de lux cu accente futuriste, pur, sincer si direct. O demonstratie exemplara de nationalism cultural pozitiv, coplesitor si de incredere, punand accentul pe un maine autentic al unui popor plin de simt estetic si har, bogat in semnificatii si cautari. Asistam, astfel, la o seara ca o plimbare printr-o sera de romanism pur si de estetism dens, de cautari pline de inspiratie si de revelatii ale luxului lucrului bine facut, profund autohton, privind, insa, inainte cu convingere. “La blouse roumaine” e o oda etno-futurista de lux.”

(sursa text: myconfidential.ro)

Dupa cum observati, omniprezenta Monica Columbeanu nu a lipsit de la eveniment. Le fel si sora ei.

Personal, am citit textul citat mai sus dupa ce am vazut prezentarea de moda, si nu am simtit nimic romanesc cand am vazut aceste modele. Am crezut ca sunt propuneri de caftane pentru vara, insa nu am inteles ce era cu acele malete pe gat si colanti grosi. La vara, sigur o sa port ceva asa de vaporos, insa poate putin mai vesel colorat.

Ce parere aveti despre aceasta colectie? Ce model va place cel mai mult?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.