PREGNANT IS THE NEW SEXY

Suzete si fotografii in ritm de bebelus

Suzete si fotografii in ritm de bebelus4 fragmente din cartea Bebelusul de Marie Darrieussecq, in traducerea Simonei Flueraru:
(1)

La vederea bebelusului cu suzeta in gura, kinoterapeutul se scandalizeaza: deformarea maxilarelor, a palatului, a dintilor care urmeaza sa creasca, efecte asupra osului caniului, a trompei lui Eustache, asupra canalului lacrimal, insomnii, probleme gastrice, salivare, obstructie neuronala, somnambulism, strers! Afland de la cresa ca fiecare copil are propria-i suzeta, intra in transa. O fractura ideologica necunoscuta traverseaza lumea in aceasta parte a ei.
Unii producatori se gandesc cu adevarat la tot: exista suzete fluorescente pe care bebelusul le poate gasi noaptea, fara a mai deranja pe nimeni.

(2)

Doicile de la cresa ne cer un aparat foto de care ne putem lipsi pentru a imortaliza rasetele bebelusului. “Numai el face asa, este asa si pe dincolo.”
(Mai tarziu, descopar ca toti bebelusii de la cresa au propriul lor aparat foto).

(3)

“Grila sa de ritmuri”, pe care noi o completam ora de ora pentru momentul cand va merge la cresa, sugereaza o viata plina de secvente diferite: albastru pentru somn, verde pentru masa, rosu pentru plans, galben pentru activitatile de dupa trezire. Nu stiu ce casuta sa bifez atunci cand nu face nimic.

(4)

Un prieten imi explica ca altadata biberoanele aratau ca niste cornete lungi din lemn, iar extremitatea cea mai subtire era capatul prin care sugea bebelusul. Existau de asemenea un soi de ulciorase, dotate cu un cioc care facea sa curga laptele. Bacteriile se inmulteau in fisuri: bebelusii mureau pe capete din cauza laptelui acrit. Un obiect atat de simplu ca tetina din cauciuc, pentru a o indeparta pe Cea cu Coasa.

Mi-a placut cartea! M-am regasit in multe pasaje. V-o recomand.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
Ioana Bc

Oricine are bebelus sau urmeaza a avea unul ar trebui sa citeasca aceasta carte. Este total diferita de cartile obisnuite destinate bebelusilor sau mai bine zis mamicilor. Autoarea prezinta bebelusul din propria ei perspectiva, uneori foarte comica.
Te destinde si iti arata ca bebelusul tau este diferit din atatea puncte de vedere de alti bebelusi dar in acelasi timp ti se pare ca toti au acelasi comportament bizar, de mici maimutele care te imita si “fura” din comportamentul si limbajul tau…
Lectura placuta!