SUPERBLOG

Jocuri din carti

Jocurile copilariei versus jocurile vietii de adultCartile … cine nu le iubeste? Sunt atat de multe carti pe care vreau sa le citesc, am atatea liste facute pe diverse site-uri incat … nu ajung sa citesc niciuna. E mai usor sa-mi cumpar cartile dorite decat sa-mi fac timp pentru ele sa le citesc. Adica mi-e mai usor sa cheltui bani decat sa-mi gestionez timpul. E normal asta? Se pare ca da, in societatea in care traim. Insa nu pot da vina pe vremuri ci doar pe mine – alegerile le fac doar eu.

Ca sa fiu sigura ca ma apuc de citit, mi-am luat carti numai una si una. De exemplu, intreaga serie Melania Lupu scrisa de Rodica Ojog-Brasoveanu dar si seria Hunger Games, in engleza. Am vazut primul film din serie si mi-a placut mult. Nu ma atrag deloc cartile sau filmele cu vampiri, insa restul de aventuri si planuri inteligente da.

De cand s-a nascut Ruxi, am umplut biblioteca cu diverse carti cu povesti sau cu jocuri. Asa am avut de unde sa ma inspir pentru o multime de jocuri pe care le facem impreuna. E inca micuta, in Decembrie implineste 4 ani, asa ca jocurile noastre sunt inca simple. Dar tot imi solicita imaginatia si asta imi place foarte mult. Inca nu a ajuns la varsta la care sa descopere jocurile copilariei, insa peste cativa ani sigur o sa se bucure de ele. Nu stiu ce jocuri mai joaca pustoaicele din ziua de azi, insa cred ca sunt valabile aceleasi din copilaria mea, poate in variante putin imbunatatite sau mai sofisticate. Stiu sigur ca la gradinita joaca “Scaunele muzicale” si-i place mult.

Jocurile Foamei de Suzanne CollinsDeja i-am trezit interesul pentru carti si citit si sper sa-i placa sa descopere titlurile pe care le tot adun in biblioteca. Daca va indragi si ea povestea din Jocurile Foamei, o vom discuta impreuna si vom trage niste concluzii. Imi plac cluburile de carti, insa niciodata nu am facut parte din vreo unul. Poate voi face un club de carte privat, cu mine si Ruxi si poate vreo prietena/colega de-ale ei.

De la jocurile copilariei la jocurile vietii de adult nu e decat un pas, destul de mic zic eu. In principal se schimba miza, mai bine zis importanta mizei. Daca pierzi un joc cat esti inca copil, nu-i nimic, mai e si maine o zi buna pentru distractie. Insa, ca adult, daca pierzi un joc, deja consecintele sunt altele si influenteaza mai multe persoane.

Nu cred ca jocurile din anii frumosi & liberi te ajuta sa recunosti o urzeala cand o sa fii adult insa ele formeaza niste tipare in memorie care te vor ajuta sa iei niste decizii mai bune. Parafrazand din amintire, stiu ca jocul este o forma de invatare mascata de mantia distractiei. Copiii nu iau mai nimic in serios, desi orice joc e serios si are invatamintele sale.

Privita prin prisma jocurilor, copilaria este un fel de Scoala de Lupta care te pregateste pentru viata de adult. Bineinteles, realitatea este lipsita de dramatismul si incalcelile din carti, insa nu este prea departe. La urma urmei, orice poveste are un sambure de adevar, asa-i?

P.S. Acest articol participa la a 11-a proba a concursului online pentru bloggari Super Blog 2013. Sa fie cu noroc!

P.S. 2 Daca va intereseaza cartile Jocurile Foamei, profitati de reducerile editurii Nemira.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro carturesti.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.