Epilarea: traditional versus tehnologie
Epilarea – un subiect des discutat intre amicele mele. Schimbam pareri despre saloane, tipuri de ceara si tehnica cosmeticienei. Etapa a 3-a a concursului Spring SuperBlog a redeschis acest subiect, propunandu-mi sa ma decid intre epilarea clasica si cea definitiva cu tehnologia IPL.
In prezent apelez la epilarea clasica, in salon, cu ceara. O folosesc de cand am inceput sa ma epilez, desi odata am avut un moment de slabiciune si am cedat in favoarea lamei de ras (mare greseala, o regret si acum, dupa multi ani). Am incercat de vreo 2 ori epilarea cu crema depilatoarea, insa fortata de imprejurari si ca ultima resursa. Din experienta mea, epilarea cu ceara la un salon ridica urmatoarea intrebari: Cat costa?, Cat de indemanatica este cosmeticiana? (de ea depinde gradul de durere si eficienta epilarii), Cand este disponibila pentru programare? (cel mai bine este sa nu te lasi pe ultima suta de metri si sa-ti faci programarea din timp), Ce tip de ceara se foloseste? (am observat ca au aparut unele feluri de ceara care prind mai bine firul de par si agreseaza mai putin pielea).
In ultimii ani s-a inmultit numarul saloanelor, de cartier sau cu renume, asa ca e imposibil sa nu-ti poti face programare in ziua si la ora care te avantajeaza cel mai mult, cu conditia sa ai incredere in saloanele la care mergi. Cosmeticiana joaca un rol major in succesul epilarii si de aceea trebuie aleasa dupa mai multe teste si relatia cu ea fidelizata.
Printre avantajele epilatului la salon am remarcat gomajul pielii supuse tratamentului si relaxarea indusa de atmosfera si liniste. De cele mai multe ori prefer sa nu stau de vorba cu cosmeticiana si sa ma relaxez, sa-mi adun gandurile si profit pur si simplu de liniste. Nici la telefon nu raspund, daca suna. Rareori imi iau ceva de citit, daca trebuie neaparat sa parcurg un material.
Durerea … am invatat sa o suport si sa o ignor. Nu ma mai sperie.
Despre epilatul definitiv am auzit mai multe discutii in ultima perioada. Nu am studiat problema, doar am auzit discutii, de cele mai multe pro, atat de la fete care-si doreau sa incerce aceasta metoda, cat si de la cele care au folosit-o deja. Daca ar fi sa ma decid asupra epilatorului adus in discutie de aceasta proba, Silk’n SensEpil, as citi mai multe despre aceasta metoda de epilare, cu lumina intens pulsata. Este destinat folosirii acasa, ceea ce genereaza argumente pro si contra. De exemplu, eu nu reusesc sa fac aerobic acasa, de aceea merg la sala. Daca ar trebui sa ma epilez exclusiv acasa, nu stiu cum as reusit sa-mi fac timp si pentru asta. De regula, acasa sunt ca intr-un roller coaster, nu stiu de care treburi sa ma apuc mai intai si cum sa le rezolv pe toate.
Epilarea definitiva este foarte tentanta si ma bucur ca industria ingrijirii corporale a abordat acest subiect. Inainte de a lua decizia definitiva, as vrea sa stiu cat de sanatos este acest “definitiv” si impactul sau asupra corpului meu pe termen lung. Problema este destul de complexa si presupune intelegerea tehnologiei.
Nu as cumpara un astfel de aparat fara sa merg de cateva ori la un salon care foloseste aceasta tehnologie pentru epilare si sa ma lamuresc despre ce e vorba. Desi avantajele sunt prezentate foarte clar, efortul financiar este considerabil (chiar daca este la promotie la pretul de 2.600 lei , redus de la 3.400 de lei). La fel, si asteptarile sunt mari iar problema este destul de serioasa pentru o femeie, asa ca nu e loc pentru dezamagiri.
Sunt dispusa sa incerc epilarea definitiva, dar inainte de a decide daca este cazul sa cumpar un aparat pentru acasa (cautand ofertele magazinelor online, bineinteles), as face cateva sesiuni la salon, ca sa vad daca sunt rezultate si mi se potriveste. Cosmeticiana mea a spus ca rezultatele obtinute de clientele ei sunt evidente, insa depind de la o persoana la alta.
Un lucru este cert: finetea pielii te face sa te simti alta femeie iar libertatea pe care ti-o ofera da dependenta. Deci merita sa te straduiesti sa tii parul nedorit sub control! |DA|
Tu ce parere ai despre epilarea definitiva?
PS. Acest articol a fost scris pentru a treia etapa a concursului online pentru bloguri Spring SuperBlog 2013.
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!