CALITATEA VIETII

Strada mea nu-i doar a mea (2)

Cartierul meu

Dupa ce m-am “plans” de problemele care sunt pe strada mea, m-am gandit ca sigur trebuie sa gasesc si aspecte pozitive ale traiului in Bucuresti, pe o alee uitata de lume. Fac acest lucru numai de dragul echilibrului dintre pozitiv si negativ ce exista in toate lucrurile de pe lumea asta.

M-am tot sucit si gandit si am reusit sa fac o lista cu lucrurile care-mi plac pe strada mea:

  1. Cei de la Primarie au venit intr-o zi si au montat cosuri de gunoi, care am vazut ca sunt si folosite.
  2. Tot de la Primarie sau Administratia Drumurilor au venit si au taiat T-urile ce sunt puse de soferii ce-si marcheaza locurile de parcare alese in mod fraudulos (adica pe strada sau chiar in fata blocului sau pe trotuar). Operatiunea a avut loc de 2 ori pana acum si a enervat soferii respectivi destul de tare; s-au mobilizat rapid insa si in cateva zile au aparut din nou T-urile respective. Astept urmatoarea razie a ADP-ului. |DA|
  3. In apropierea strazii se afla o scoala si o gradinita, iar in timpul anului scolar cartierul e plin de forfota elevilor si parintilor. Mie imi place sa vad copii, mici si mari, nu ma deranjeaza tipetele si agitatia lor. Imi aduce aminte de cat de frumos e sa fii copil si de cata energie au ei.
  4. Sunt 2-3 magazinase deschise pana seara tarziu care m-au salvat de cateva ori cand am ramas in pana de una-alta. ^:)^
  5. Desi am spus ca as vrea sa fie mai multa verdeata, trebuie sa recunosc sa sunt copaci pe strada mea care asigura umbra, mai ales in zilele astea insuportabil de calde. Uneori, cei de la administratia strazilor mai vin si curata pomii de uscaturi.
  6. Am vecini care ies ziua si joaca table pe trotuar, altii fac gratar in fata blocului iar tineretul sta de vorba si scuipa seminte pana seara tarziu. Vreau sa subliniez ideea ca este o strada activa, pot sa vin acasa si mai tarziu ca sigur dau peste vecini ce a doua zi nu trebuie sa se trezeasca prea devreme.
  7. Vecinii de la parter se ocupa de mica gradina din fata blocului si o fac sa arate cat de cat decent: primavara sapa pamantul, mai planteaza una-alta iar vara uda gradina aproape zilnic.

Cam astea sunt cele 7 puncte albe, la egalitate cu punctele negre.

Aseara am observat ca se aud greierii dupa ce se linisteste ritmul strazii. Un sentiment chiar placut, mai ales ca s-a si racorit putin iar vantul zburda printre frunzele copacilor. :D/

Concluzie: Strada pe care locuiesti va arata bine numai daca locuitorilor le pasa de ea. Nu putem da vina pentru toate relele numai pe Primarie & co pentru ca ea reactioneaza cel mai bine la cererile / plangerile / nevoiele / propunerile noastre. Asadar, daca nu va place ceva la strada pe care locuiti, vorbiti cu cei cu putere de actiune. Daca va place ceva pe strada voastra, scrieti aici.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.