REVISTELE LUI 2010

Reviste saptamanale si bilunare pentru femei

Reviste saptamanale si bilunare pentru femei 2010Dupa cum bine stiti, am o pasiune pentru revistele glossy. Le urmaresc aparitia pe piata, le citesc lunar si le impartasesc cu alte fete pe blog.  Aceste reviste ne fac viata mai frumoasa prin ideile pe care le sustin si surprizele pe care ni le fac. Asa a luat nastere lista lunara a revistelor.

Insa aceste reviste au si niste surori, mai mici: revistele destinate tot femeilor, insa cu aparitie saptamanala sau bilunara. Sunt reviste pentru toate gusturile si toate buzunarele.

In urma unor discutii cu cititoarele blogului meu, am decis sa dedic acestui tip de reviste un articol separat, in care voi posta copertile ultimelor numere pe masura ce voi face rost de ele.

Iata care sunt revistele ce vor fi prezente pe acest blog:

  • Reviste ce apar saptamanal:
    1. Libertatea pentru femei – apare in fiecare Luni si costa 1,5 lei.
    2. Felicia – apare in fiecare Joi. Uneori are cadou carti sau CD-uri.
    3. Click pentru femei – apare in fiecare Vineri si costa 1,2 lei. Lunar, apar si suplimentele Click Pofta buna! (2,49 lei) si Click Sanatate (2,49 lei), ale caror coperti le gasiti in galerii din luna August.
    4. Femeia de azi – apare in fiecare Vineri si costa 1,2 lei. Lunar, apar si suplimentele Sanatatea de azi (2,99 lei) si Bucataria de azi (2,99 lei), ale caror coperti le gasiti in galerii din luna August.
    5. Din toata inima (Revista oamenilor de omenie) – apare in fiecare Vineri si costa 0,5 lei. Primul numar a aparut in 17 Septembrie 2010.
  • Reviste ce apar bilunar:
    1. Lumea femeilor – apare odata la doua Miercuri si costa 2,99 lei. Uneori are suplimente carti.
    2. Ioana – apare odata la doua Joi si costa 2,49 lei.

Daca aveti poze ale copertilor ce nu se gasesc in galeriile de mai jos, mi le puteti trimite pe e-mail la adresa glossy arond lirc . ro iar eu le voi posta pe blog.

Galeria copertilor lunii Decembrie 2010:

Galeria copertilor lunii Noiembrie 2010:

Galeria copertilor lunii Octombrie 2010:

Galeria copertilor lunii Septembrie 2010:

Galeria copertilor lunii August 2010:

Galeria copertilor lunii Iulie 2010:

Galeria copertilor lunii Iunie 2010:

Galeria copertilor lunii Mai 2010:

Galeria copertilor lunii Aprilie 2010:

Galeria copertilor lunii Martie 2010:

Galeria copertilor lunii Februarie 2010:

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

melimeloparis.ro answear.ro dacris.net

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 69 comentarii aprobate până acum.

Mi-am luat si eu Click pentru femei cu ornamentele pentru brad din fetru rosu. Imi plac. Cand va creste Ruxi mai mare, i le dau sa le decoreze cum vrea ea. Va fi micul nostru proiect de Craciun. |DA| Deocamdata i le-am dat sa se joace cu ele dar nu a parut prea interesata, doar culoarea rosie a atras-o.

Libertatea pentru femei nr 51 ce apare 20 decembrie este editie speciala de Sarbatori si va sta la chioscuri 2 saptamani; in ea gasiti 8 pagini in plus cu retete festive.

Libertatea pentru femei Retete ce apare pe 22 decembrie ne propune un concurs cu un premiu mare de 1000 de euro si alte 100 de premii ce constau in electrocasnice. |DA| Cine se simte norocos la sfarsit de an? %%-

Lumea femeilor + Bolile Secolului vol 1 este editia de sfarsit de an; se redistribuie pe o parte de tiraj cartile din mai – iunie, colectia “Bolile secolului”, incepand cu acest numar, timp de 4 editii; revista se poate gasi in varianta simpla la 2.99 lei si varianta cu carte la 3.99.

Secrete de Bucatarie: Dulciuri (volumul 8)
Din 16 decembrie, Revista Felicia si Editura Litera va ofera volumul 8 al colectiei “Secrete de Bucatarie”, dedicat prepararii dulciurilor. Budinci si spume, gelatine si parfeuri, bavareze si creme, proaspete si usoare sau bogate si cremoase, cu miresme imbietoare de mirodenii sau de ciocolata – dulciurile sunt preferatele tuturor, indiferent de varsta.

Succesiunea corecta a felurilor in meniul clasic prevede ca dulciurile sa fie servite la sfarsitul mesei, urmate apoi de fructe. Pot fi de diferite tipuri, adica dulciuri cu fructe, cu crema, cu ciocolata sau, mai general, de mancat cu lingurita ori preparate la cuptor. Alegerea lor pentru pranzurile si cinele obisnuite nu are restrictii: sunt servite pur si simplu. Totusi, daca trebuie sa organizam un eveniment special, acasa sau la restaurant, vor fi propuse dulciuri cu lingurita, insa nu torturi, exceptie facand zilele de nastere, onomasticile sau nuntile.

Crema de migdale cu sos condimentat, crema de morcovi cu cardamon si stafide, bavareze cu menta si solzi de ciocolata sunt doar cateva dintre cele mai apetisante propuneri pe care vi le fac editorii colectiei. Daca vreti sa va uimiti musafirii cu prilejul Sarbatorilor, puteti incerca cateva retete din bucataria internationala: Budinca cu banane (Indonezia), Kulfi – inghetata cu fistic (India), Spuma de ciocolata cu ardei iute (Mexic) sau Dulce Gula Java (Malaezia).

Cu ajutorul capitolului special „Tehnici de baza” veti invata cum sa pregatiti aluat genovez, bezea italieneasca, frisca Chantilly, crema englezeasca. In plus, veti descoperi cateva dintre trucurile si secretele marilor bucatari. Astfel, pentru ca suprafata sufleurilor sa fie lucioasa, cand sunt aproape gata le puteti presara cu zahar pudra. Pentru crema caramelizata, apa in care fierbeti la bain-marie nu trebuie sa dea niciodata in clocot. In caz contrar, proteinele din oua s-ar coagula excesiv intarindu-se şi formand bule de aer in preparat. Pentru a realiza un desert perfect, lasati compozitia sa se raceasca inainte de a o turna in forme, iar pentru bainmarie folositi apa rece. Timpul de fierbere va fi mult mai lung, insa crema va avea o consistenta mai putin tare si mai placuta.

Pachetul revista + “Secrete de bucatarie (Volum 8) – Dulciuri” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 16 decembrie (numarul 228) a Revistei Felicia.

Georgiana

In loc de decembrie ai scris noiembrie in titlu galeriei copertilor :-*

Multumesc, Georgiana, am corectat. Am gresit din graba.
Oana Bucuresti

Revin cu e rectificare : tabletele Isla Mint se recomanda in special pt. tuse iritativa si raguseala iar in farmacii (si pe internet) se gasesc la pretul de 20-21 lei.

Secrete de Bucatarie: Preparate la gratar (volumul 7)
Din 9 decembrie, Revista Felicia si Editura Litera va ofera al saptelea volum al colectiei “Secrete de Bucatarie”, dedicat prepararii alimentelor la gratar. Sanatoasa si gustoasa, adaptata oricarui fel de aliment, prepararea bucatelor la gratar este o metoda de a gati pe care o regasim in traditiile culinare ale tuturor popoarelor.

Din Italia, volumul va propune retete apetisante, preparate pe baza de peste, de carne, de crustacee si de fructe de mare, dar si de fructe si de legume. Printre acestea veti regasi bastonase de legume in sos de iaurt cu seminte de pin, rulouri de banane mignon, costite de porc cu stiuleti de porumb si cartofi, frigarui picante de pui cu tzatziki, frigarui de miel cu tartar de legume si sos de arahide, sardele ca in Sicilia cu panglicute de dovlecei.

Prepararea la gratar este extrem de simpla, insa nu trebuie subevaluata. Modalitatea de pregatire permite eliminarea grasimii din alimente, dar mancarea se poate arde foarte usor, de aceea frigerea trebuie urmarita cu atentie. E mai bine sa evitati, mai ales daca nu sunteti experti, sa puneti prea multe alimente in acelasi timp pe gratar deoarece nu este usor sa le urmariti si fiecare are timpul sau de frigere. Mai multe recomandari ale unor mari bucatari va asteapta in sectiunea “Sfaturi utile”. Veti avea astfel prilejul sa pregatiti mese de neuitat pentru familie si prieteni.

Pachetul revista + “Secrete de bucatarie (Volum 7)– Preparate la gratar” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 9 decembrie (numarul 227) a Revistei Felicia.

Oana Bucuresti

Buna. A aparut revista Doctorul meu ed. de Decembrie impreuna cu o cutie(30 tab) de Isla mint (comprimate pt. supt cu extract din muschi(lichen) irlandez ) recomandate pt. protejarea mucoasei bucale si faringiene de agresiuni de diferite cauze. O zi placuta.

Cumpără revista STORY de luni, 6 decembrie, şi daca vizitezi magazinele PARFOIS vei beneficia de un discout de 30% pentru orice produs pe care îl cumperi. Mai mult, orice produs achiziţionat primeşti un cadou surpriză! Oferta este valabilă în perioada 6-19 decembrie.

Revista are si un CD-ul de colinde al Cristinei Rus!

Secrete de Bucatarie: Paste (volumul 6)
Din 2 decembrie, Revista Felicia si Editura Litera va ofera al saselea volum al colectiei “Secrete de Bucatarie”, dedicat prepararii pastelor. Disputa despre originea artei de a prepara aceste produse este deschisa: chinezii, arabii dar si etruscii si grecii au dovezi arheologice asupra vechimii iscusintei lor, dar nimeni nu mai contesta astazi maiestria la care au ajuns italienii.

Din Italia, volumul va propune retete de paste umede: garganelli, gnocchetti gnocchi, orecchiette, ravioli, tagliatelle, preparate cu ciuperci, legume, peste ori fructe de mare. De asemenea, gasiti retete de paste uscate: bigoli, bucatini, elice picante, fusilli rosii si verzi, penne mici cu verdeata si creveti, penne cu varza si provolone, spaghete alla Norma, spaghete cu scoici vongole. Nu au fost lasate la o parte retete pentru lasagne si budinci. Editorii nu s-au oprit doar la retetele italiene: bucataria internationala are si ea merite de necontestat in domeniu, astfel va puteti delecta preparand si consumand Caiettes (Franţa), Macaroane (Algeria), Paste reci in sos de soia (Japonia), Coltunasi la aburi sau la gratar (China), Paste late cu sos de oua in bain-marie pentru sabat (Israel) sau Taietei din soia cu legume (China).

Pastele proaspete se pregatesc imediat, pentru ca cei care le consuma sa se poata bucura de consistenta elastica si de aroma oualor proaspete. Pentru italieni, momentul in care pastele sunt fierte, consistenţa lor, gradul de rugozitate sunt foarte importante. Regulile care guverneaza pregatirea unui fel intai bun sunt destul de putine, insa fundamentale si de neschimbat. Nu cu mulţi ani in urma, de exemplu, o gospodina buna din Emilia (Italia) nu era considerata astfel daca nu stia sa faca o coca subtire si fara gauri. |ncepea sa invete de mica si gesturile erau cele traditionale: incete si puternice, ca sa imblazeasca o coca bogata in oua si faina proaspat macinata.
Pachetul revista + “Secrete de bucatarie (Volum 6)– Paste” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 2 decembrie (numarul 226) a Revistei Felicia.

Oana Bucuresti

Pt fetele care doresc un calendar de birou destul de dragut se gaseste impreuna cu revista Mamica de astazi. Costa 4 lei si mai contine si un pachetel de Tide automat. :)

Din 25 noiembrie, Revista Felicia si Editura Litera va ofera de-al cincilea volum al colectiei “Secrete de Bucatarie”, dedicat prepararii supelor. Mâncaruri cu origini modeste, care au devenit expresia unei arte culinare de o mare diversitate, supele au fost îmbogatite de-a lungul timpului cu savori noi, prin combinatii insolite de ingrediente si prin felurite influente etnice.

Supa picanta de ciuperci, supa-crema de morcovi cu mar galben sau supa-crema de castraveti cu chefir sunt doar cateva dintre retetele imbietoare incluse in acest volum. In plus, veti descoperi cateva propuneri inedite, culese din bucatariile lumii, printre care supa de bere cu hamei, supa de miso (Japonia) sau vichyssoise (Franta).

Marele bucatar francez Antonin Careme a fost primul care a propus la inceputul secolului al XIX-lea o clasificare organica a supelor, ce este adoptata si in zilele noastre: supe limpezi, supe dense, supe-creme si consommé-uri. Regulile bucatariei clasice prevad servirea supelor seara; daca sunt in meniu doua, se aduce la masa mai intai supa limpede, apoi cea deasa. In schimb, la pranz sunt admise numai consommé-urile.

Editorii colectiei va propun o serie de trucuri si sfaturi pentru a obtine cele mai delicioase supe. Astfel, pentru a obtine o supa limpede, evitati s-o amestecati si nu o turnati niciodata dintr-o oala in alta rasturnand oala. Incercati sa luati spuma de pe marginile oalei de cate ori este nevoie si s-o mutati dintr-un loc intr-altul mereu cu grija. Daca supa-crema de legume iese prea lichida, o puteti aduce usor la consistenta dorita adaugand putina crema de unt cu faina. In reteta clasica nu sunt prevazuti cartofii. Dupa ce a fost pasata, crema se intareste cu faina de orez diluata in lapte rece si se fierbe inca 20 de minute.

Pachetul revista + “Secrete de bucatarie (Volum 5)– Supe” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 25 noiembrie (numarul 225) a Revistei Felicia.

marta. Craiova.

Spune-mi te rog cine a castigat concursul : CEA MAI BUNA RETETA. din libertatea pt. femei nr.din 22 noiembrie.

Eu nu stiu, poate o cititoare.

Secretele Bucatariei: Salate (volumul 4)

Din 18 noiembrie, Revista Felicia si Editura Litera te invata cum sa mananci sanatos si gustos, cu ajutorul celui de-al patrulea volum al colectiei “Secretele Bucatariei”, dedicat prepararii salatelor. Cu ingrediente extrem de variate – de la legume, cereale, fructe, carne si peste –, reci sau calde, crude sau fierte, salatele sunt preparate recomandate a fi consumate zilnic, datorita calitatilor lor nutritive.

Salata de spanac si mar verde, salata din peste crud si spuma de tzatziki sau salata de linte cu prosciutto sunt doar cateva dintre retetele imbietoare incluse in acest volum. Pe langa acestea, editorii colectiei va propun un periplu gastronomic inedit, in care veti descoperi retete apetisante, cum ar fi salata de morcovi si grepfrut preparata in Camerun, salate de fasole si mere din Arabia Saudita sau salata niçoise din Franta.

Folositi condimentele potrivite, pentru ca acestea pun in valoare fiecare salata pe care o preparati, incepand cu cele mai simple. Uleiul de masline este intotdeauna o alegere excelenta pentru prepararea salatelor, dar expertii recomanda si uleiul de nuci, cu un gust intens si ferm, care se imbina perfect cu laptuca, untisorul sau andivele amarui. Mustarul este de asemenea un ingredient frecvent al retetelor de salata, dar in cazul preparatelor calde trebuie adaugat ultimul, pentru ca altfel poate dobandi un gust amar.

Daca vreti ca preparatele dvs sa fie nu numai apetisante, ci si aspectuoase, editorii colectiei va pun la dispozitie un capitol special, in care veti afla cum puteti realiza aranjamente incredibile din fructe si legume: anthurium din ardei, crizanteme din praz sau ceapa sau soricei din ridichii.

Pachetul revista + “Secretele bucatariei (Volum 4)– Salate” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 18 noiembrie (numarul 224) a Revistei Felicia.

Secretele Bucatariei: Peste (volumul 3)

Din 11 noiembrie, Revista Felicia si Editura Litera te sfatuiesc cum sa prepari cele mai delicioase retete pe baza de peste, cu ajutorul celui de-al treilea volum colectiei “Secretele Bucatariei”. Consumul acestui aliment este in prezent una dintre recomandarile prioritare ale nutritionistilor. Prepararea pestelui nu este mai complicata decat a mancarurilor cu carne, sustin editorii colectiei, care va propun retete gustoase si foarte sanatoase.

Ton cu susan si julien de legume, pastrav cu miez de nuci, scrumbii cu ghimbir si sos de soia sau somon cu flori de dovlecel sunt doar cateva dintre cele 50 de retete imbietoare incluse in acest volum. Calitatea preparatelor din peste depinde de prospetimea lor, de aceea veti regasi o serie de sfaturi utile privind alegerea si pastrarea acestui aliment. Astfel, corpul pestelui proaspat este rezistent la apasare si elastic, iar solzii stralucitori si sunt lipiti unul de altul. Pastrarea corecta a pestelui proaspat se poate face timp de 3-4 zile, la temperaturi intre -1°C si 0°C.

Principalele sisteme de gatit pestele va sunt prezentate intr-un capitol special, impreuna cu recomandari specifice fiecareia. In cazul fierberii sau inabusirii, regula de aur este sa nu dea in clocot niciodata. In cazul frigerii, este bine sa marinati pestele inainte pentru putin timp si sa il intepati pentru a se patrunde mai bine.

Pachetul revista + “Secretele bucatariei (Volum 3)– Peste” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 11 noiembrie (numarul 223) a Revistei Felicia.

calin,zalau

buna as dori sa stiu cand apare numarul urmator al revistei SANATATEA DE AZI

Urmareste blogul si la inceputul lunii Decembrie vei gasi in galerie coperta ei.

Se spune că omul este chemat la biserică de harul lui Dumnezeu. În urma unui pelerinaj, credinciosul se îmbogăţeşte cu binecuvântarea locurilor ori a sfinţilor care au trăit sau au moaşte acolo.
Dacă şi tu îţi doreşti să faci un astfel de pelerinaj, te poţi inspira din suplimentul gratuit al revistei Libertatea pentru femei, “12 mănăstiri româneşti cu har”.
Cumpără revista Libertatea pentru femei de luni, 8 noiembrie şi află care sunt locurile sfinte din România pe care trebuie să le vizitezi, unde te poţi ruga la moaştele sfinţilor şi la icoanele făcătoare de minuni.

Din 4 noiembrie, Revista Felicia si Editura Litera iti daruiesc cel de-al doilea volum al colectiei “Secretele Bucatariei”, dedicat prepararii carnii rosii. Apreciata pentru gustul sau intens, carnea rosie, aliment de baza inca din Antichitate, se gateste in diferite feluri, de la carpaccio si biftec tartar la fripturi in sange sau indelung inabusite.

Piept de rata cu rodie, vita cu aroma de ghimbir, friptura in crusta de sare cu curry sau tocanita de vita in sos de iaurt sunt doar cateva dintre cele 50 de retete imbietoare incluse in acest volum. Un capitol special este dedicat tehnicilor de baza in pregatirea carnii rosii. Veti putea afla cum sa impanati biftecul de vita, cum puteti curata de pene si fulgi pasarile salbatice sau care sunt cele mai potrivite metode pentru marinare.

Bucatari renumiti va propun trucuri ingenioase pentru fiecare tip de carne rosie. Astfel, carnea de vitel trebuie frecata cu o ramurica de rozmarin, unsa cu ulei de masline si prajita la foc iute, in timp ce pulpele zburatoarelor trebuie gatite mai mult decat pieptul, intrucat se fac mai greu. Alegerea ustensilelor pentru gatit este de asemenea foarte importanta: tigaia cu fund gros, din fonta, este ideala pentru prajire, intrucat mentine caldura si o distribuie uniform.

Pachetul revista + “Secretele bucatariei (Volum 2)– Carnea rosie” este de 10,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 4 noiembrie (numarul 222) a Revistei Felicia.

Secretele Bucatariei – Retete internationale pentru familia ta

Din 28 octombrie, Revista Felicia si Editura Litera te initiaza in tainele artei gastronomice si ale dietei sanatoase, cu ajutorului unei colectii speciale de carti de bucate. “Secretele bucatariei – Retete internationale pentru familia ta” este o serie de 8 volume dedicate in egala masura celor pasionati de gatit si celor preocupati de mentinerea sanatatii si a tineretii.
Fie ca e vorba de preparate la gratar, supe, paste sau dulciuri, colectia lansata de Revista Felicia va va purta intr-un extraordinar periplu gastronomic de-a lungul continentelor. Gustose, sanatoase si usor de preparat sunt atributele esentiale ale retetelor incluse in colectie. Selectia acestora a fost facuta tinand cont de disponibilitatea ingredientelor pe piata romaneasca si de obiceiurile culinare ale romanilor.

Primul volum al colectiei “Secretele bucatariei” este dedicat carnii albe. Peste 50 de retete italienesti, internationale si de autor, insotite de fotografii de exceptie, va prezinta variate modalitati de preparare a carnii albe. Recomandari ale unor mari bucatari si precum si indrumari pentru alegerea, taierea si tehnicile de baza in gatitul carnurilor – va indruma in prepararea unor retete apetisante si pline de savoare.

Colectia apare in conditii grafice impresionante, cu un layout atractiv insotit de ilustratii spectaculoase. Cele 8 volume au aceeasi structura generala, fiind foarte usor de consultat si de utilizat. Capitolul introductiv prezinta un scurt istoric al modului de preparare pentru produsul de baza, precum si beneficiile pe care acesta le poate avea pentru sanatate, daca este corect preparat.

Sectiunea principala a fiecarui volum este dedicata retetelor, grupate in functie de modul de prepare. Fiecare reteta este insotita de precizari privind gradul de dificultate si timpul de preparare, precum si de ilustratii spectaculoase ale produsului final. Capitole speciale sunt dedicate unor retete speciale din bucataria internationale, precum si retetelor propuse de bucatari renumiti.

Scoala de bucatarie / Sfaturi utile” este o sectiune speciala, in care sunt prezentate recomandari generale privind alegerea ingredientelor si diferitele tehnici de preparare ale produselor de baza, precum si eventualele garnituri care pot insoti felurile de mancare. Fiecare reteta este insotita de sugestii privind vinurile staine sau romanesti si modul de servire.

Succesiunea volumelor este urmatoarea:

  1. Carne alba (28 octombrie)
  2. Carne rosie (4 noiembrie)
  3. Paste (11 noiembrie)
  4. Salate (18 noiembrie)
  5. Supe (25 noiembrie)
  6. Paste (2 decembrie)
  7. Preparate la gratar (9 decembrie)
  8. Dulciuri (16 decembrie)

Pachetul revista + “Secretele bucatariei (Volum 1)– Carnea alba” este de 13,9 lei si se distribuie impreuna cu editia din 28 octombrie (numarul 221) a Revistei Felicia.

Din 21 octombrie, Revista Felicia si Cat Music iti ofera un CD de suflet „Best of Mircea Baniciu”.
Creatii mai vechi sau mai noi, minunatele compoziţii ale maestrului Mircea Baniciu au fost fredonate de-a lungul timpului de generatii intregi si nu si-au pierdut niciodata farmecul. CD-ul „Best Of” oferit de Revista Felicia include 12 dintre slagarele semnate de Mircea Baniciu, printre care „Tristeti provinciale”, „In tren”, „Viata la tara”, „Pisica neagra”, „Dealul cu dor”, dar si nemuritorul „Andrii Popa”.
Mircea Baniciu s-a remarcat in muzica romaneasca la inceputul anilor ‘70 cand a devenit solistul vocal al legendarei trupe Phoenix. In acea perioada au fost lansate albumele “Cei ce ne-au dat nume”, “Mesterul Manole”, “Mugur de fluier” si “Cantafabule”, albume ce contin cantece ramase pe buzele tuturor “Nunta”, “Fata verde”, “Mugur de fluier”, “Andrii Popa”, “Mica tiganiada”, ”Negru Voda”. Dupa despartirea de formatia Phoenix, a inceput o cariera solo, lansand 4 albume in perioada anilor ‘80 – ‘90: “Tristeti provinciale”, “Ploaia”, “Secunda 1″ si “Secunda 2″. Multe dintre cantecele sale au devenit imediat hituri – “Vara la tara”, “Tristeti provinciale”, “Esarfa in dar”, “Intelegere”, “Pisica neagra”, “Canadiana”.
In 1992 a fondat trupa Pasarea Colibri alaturi de Mircea Vintila, Florian Pittis si Vlady Cnejevici, cu care a cantat timp de 10 ani si a scos 5 albume: “In cautarea cuibului pierdut”, “Ciripituri”, “Cantece de bivuac”, “Inca 2000 de ani” si “10 ani” (CD/DVD).
Pachetul revista + CD “Best Of Mircea Baniciu” este de 8,5 lei si se distribuie impreuna cu editia din 21 octombrie (numarul 220) a Revistei Felicia.

Lasa-te de fumat in 30 de zile!

Joi 7 octombrie revista Felicia si editura Litera ofera cititorilor o carte extrem de valoroasa “Lasa-te de fumat in 30 de zile!” semnata de doctorul Daniel F. Seidman.

Informatiile pe care dr. Seidman vi le pune la dispozitie sunt obtinute in urma a mai bine de 20 de ani de cercetari si a unui numar impresionant de pacienti vindecati.
Cartea este impartita in patru capitole, fiecare capitol fiind atent explicat si dedicat unei etape de vindecare. In primul rand veti descoperi ce tip de fumator sunteti: recreational sau social, emotional sau contextual, dar si daca aveti nevoie de un medic sau nu, pentru renunta la acest obicei.

In funtie de fiecare tipologie de fumator, autorul isi indruma pacientii catre anumiti pasi ce trebuie urmati pentru a redeveni “stapanul propriei vieti”. De asemenea, cartea va propune sfaturi pentru a preveni reluarea fumatului, dar si exemple care demonstreaza ca cel mai mare obstacol il reprezinta dependenta emotionala si nu cea data de nicotina.

Dr Daniel F. Seidman este directorul unui departament specializat pentru renuntarea la fumat in cadrul Universitatii Columbia si cel care a pus bazele mai multor clinici dedicate aceluiasi scop. Printre titlurile semnate de el se numara si Helping the hard-core smoker: A clinician’s guide (1999).

Pachetul revista + carteLasa-te de fumat in 30 de zile” este de 8,5 lei si se distribuie impreuna cu editia din 7 octombrie (numarul 218) a revistei Felicia.