PAREREA MEA

Micul dejun este servit

retete pentru mic dejun sanatos Micul dejun – se spun atatea despre el incat ma mustra constiinta de fiecare data cand nu mananc dimineata pe saturate. Este considerat masa principala a zilei, la care poti sa mananci ce vrei si cat doresti, fara nicio regula sau restrictie.

Din punctul meu de vedere, partea frumoasa a micului dejun este ca nu necesita cine-stie-ce pregatiri. Insa, daca nu te pregatesti, nu castigi. Nu castigi energie, pentru ca asta este rolul micului dejun: sa-ti puna organismul in miscare si sa-ti furnizeze energie pentru cat mai multe ore.

Asadar, micul dejun trebuie sa fie consistent, sanatos, usor de digerat si rapid de mancat (in maxim 20 de minute sa termini). E si mai bine daca poti sa-l iei impreuna cu familia, in cazul in care aveti toti aceeasi ora de incepere a zilei.

Micul dejun, spre deosebire de celelalte mese, il iei acasa si nu in oras. De aceea trebuie sa te gandesti cu o zi inainte la ce vrei sa mananci (la ce ti-e pofta ;) ) si sa mergi la cumparaturi, ca sa gasesti dimineata in frigider exact ceea ce doresti.

Ceea mai mare provocare este in perioada postului, cand nu prea ai ce sa mananci satios si fara prea mari pregatiri. Optiunile nu sunt multe: salata de vinete (fara ceapa sau usturoi), iahnie de fasole, zacusca, humus, tofu, clatite de post facute cu o zi inainte, paine (prajita) cu dulceata (fara margarina), pate de post din comert (sau facut in casa), crenwusti de soia, lapte de soia, budinca de soia, foccacia cu sos de rosii+masline+ierburi aromate … si cam atat. Scrieti voi jos daca stiti alte optiuni.

Multe persoane spun ca nu mananca nimic dimineata. Toti cu care am vorbit au spus ca nu pot, asa sunt obisnuiti. Deci micul dejun este un obicei sanatos care se invata (niciodata nu e prea tarziu pentru a invata obiceiuri sanatoase). Eu cred ca cei care nu mananca dimineata o fac din comoditate, pentru ca nu au nimic bun in frigider sau nu are cine sa le pregateasca.
Daca dimineata, cand ne trezim, ne-ar astepta o masa pregatita cu toate bunatatile dupa care poftele noastre matinale tanjesc, nu ar mai zice nimeni ca “Nu mananc dimineata, prefer doar o cafea simpla”. Sau poate ca sunt si exceptii …

In poll-ul de mai jos gasiti cateva idei pentru mic dejun. Eu le-am incercat pe toate, cu exceptia waffles pentru care nu am aparat (inca). Daca am omis vreo varianta, lasati un comentariu.

Ce mananci la micul dejun?

[View Results]

Loading ... Loading ...

Sper ca v-am convis sa mancati mai bine la micul dejun sau macar v-am dat tema de gandire. ~O)

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 3 comentarii aprobate până acum.

Pentru mine micul dejun este cel mai important. Am ulcer de 10 ani si ca sa-l tin sub control trebuie sa am grija ce mananc. Asadar, micul dejun trebuie sa fie consistent. In general contine paine prajita, omleta si cafea, dar cateodata mai mananc si cereale cu lapte si completez cu o banana … Nu mai consum de ceva ani buni mezeluri, dar cumpar branzeturi din care fac cate o crema pufoasa cu smantana sau iaurt… Yummy…

Raluca

Zilnic, fara exceptie, 1-1,5 kg de fructe la blender, amestecate cu 2-3 linguri de amestec de seminte facute proaspat la rasnita (in, susan, floarea soarelui, dovlec etc., toate crude). Acest amestec imi tine de foame pana la ora 16.00

Pebbles, Buc.

Si eu sunt de parere ca micul dejun este cea mai importatanta masa a zilei. De regula, eu mananc asa:
– o bautura calda (ceai, lapte, cacao etc.)
– 2-3 felii de paine (prajita daca am timp)
– branza/cascaval, mezeluri, rosii, cateodata si ou fiert sau omleta
– la sfarsit inca o felie de paine cu miere, dulceata, gem sau Nutella.

Sunt dimineti cand mananc lapte cu cereale (dar e vorba de o portie consistenta :P ) sau cand mananc mai intai un mar sau o banana si atunci mai astept jumatate de ora inainte sa mananc o portie mai mica din micul dejun descris mai sus.

Ce nu am inteles niciodata este cum pot unele persoane sa manance la micul dejun mancare de “pranz”: supa, ciorba, tocanita sau altceva asemanator… Banuiesc ca e vorba tot de obisnuinta :)=-