PAREREA MEA

Cand ies picioarele de sub plapuma

Imprumut de baniSunt de acord cu ideea sa te intinzi cat ti-e plapuma. Cine a spus-o, a spus-o bine si in cunoastinta de cauza. Dar, cum nu putem controla viitorul si oricand se poate intampla ceva (de regula rau) e bine de stiut ca exista optiuni de iesire din situatie. Cu alte cuvinte, cand nu ai bani, ai de unde sa te imprumuti. Majoritatea se imprumuta de la rude, insa procesul poate dura ceva timp si trebuie sa dai explicatiile de rigoare. Iar ei, daca te imprumuta cu bani, cred ca iti devin brusc superiori si comportamentul lor se schimba.

Asa ca … mai bine evitam situatiile astea si cautam alternative. Exista creditul de nevoi personale pe care nu il poti obtine de la banci. Poti obtine un imprumut de bani prin Provident in conditii foarte permisive. In maximum doua zile primesti banii in mana, la tine acasa. Serviciul optional de gestionare la domiciliu a creditului este oferit contra cost si iti permite sa primesti banii in mana, in maximum doua zile, la tine acasa. Nu ai nevoie de un cont bancar iar ratele le vei plati in confortul propriei tale locuinte.

Ar trebui sa se invete in scoli cat mai multe despre bani: de unde vin si unde pleaca, de ce vin asa de greu si pleaca asa de repede, care sunt optiunile pentru diferite situatii, cum sa-i gestionezi, sa-i economisesti si sa-i inmultesti. Nimeni nu te invata asta, nici scoala si nici familia, ramai cu ce prinzi din mers. Si nu ma refer la cateva ore de dirigentie ci la Educatie Financiara predata de cineva care chiar stie ce vorbeste si care nu reprezinta nicio firma, care nu este de partea niciunei baricade. Eu as inscri-o cu mare interes pe Ruxi la un astfel de curs, poate chiar un curs de vara, in care sa invete cum se fac cumparaturile, cum sa te comporti in magazin si cum sa citesti etichetele, preturile, promotiile, reducerile si ofertele. Oare se invata deja asa ceva in scoli si nu stiu eu?

Cei care merg la facultate, in special cea cu profil economic, mai invata cate ceva despre circuitul banilor in societate dar la un nivel mult prea avansat si nu cu aplicatie practica in viata de zi cu zi. Ar trebui sa invatam si despre imprumutul de bani, despre costurile si consecintele lui pentru ca intotdeauna sunt doua parti ale unei monezi.

Tu cand ai imprumutat ultima data bani? Cum a fost?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro carturesti.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.