SUPERBLOG

Tehnologia serveste viata

Life in ParisAm vazut filmul Paris si mi-a placut. Este un film frantuzesc, cu actori francezi si se vorbeste in limba franceza, spre marea surprindere a tinerilor care au iesit din sala de cinema dupa primele 10 minute de film.

Subiectul filmului este simplu, fara intrigi complicate. Incepe cu povestea unui parizian, Pierre, care afla ca este grav bolnav de inima. Nu stie cat va mai avea de trait, iar solutia care l-ar putea salva este un transplant de inima. De meserie dansator de cabaret, Pierre se retrage in apartamentul sau din Paris, impreuna cu sora sa si cei 3 nepoti. Desi bolnav, Pierre priveste orasul din balconul sau si lasa spectacolul altor destine, mai norocoase decat el (oare?) sa-i umple viata. Faptul de a se gandi la moarte pune dintr-o data totul in valoare, viata celorlalti si cea a intregului oras.

Recunosc, nu am mai vazut de mult un film frantuzesc, iar Paris a fost ca o gura de aer de munte fata de filmele americane imbacsite. Daca acest subiect ar fi fost tratat americaneste, sigur Pierre ar fi avut o alta atitudine. S-ar fi inscris intrun grup de suport moral pentru cei cu boli terminale, ar fi cautat informatii pentru a-si intelege mai bine boala si ar fi cautat chiar el un posibil donator de inima.

Pierre in ParisProbabil ca si-ar fi cumparat un laptop si ar fi stat prin internet in legatura cu tot ce este nou in legatura cu bolile de inima. Cand esti intro astfel de situatie si nu ai laptop, iti cumperi ceva ieftin si bun. De exemplu, notebook-ul Asus EeePC 4G SURF la pretul de 845,92, cel mai ieftin laptop din magazinul online onestop.ro.

Pierre putea sa foloseasca un astfel de laptop sa-si scrie amintirile si experientele de-o viata, insa el a preferat sa se bucure privind viata altora. Putea sa se uite pe multele poze facute in format digital, insa el s-a uitat la cele printate, din copilaria lui, cand nu existau inca aparatele foto digitale. Putea sa stea de vorba online cu alte persoane cu boli de inima si sa cunoasca astfel vreo fata draguta, insa el a preferat sa-si adune prietenii la o petrecere si sa flirteze cu vanzatoarea de paine. Sau putea sa-si redacteze testamentul pe PC, dar nu a ales asta.

Asus EeePC 4G SURFAceasta diferenta intre viziunea franceza si cea posibil americana mi-a reamintit faptul ca tehnologia reprezinta doar un instrument care trebuie sa aduca valoare vietii noastre. Laptopul mentionat de mine mai sus, Asus EeePC 4G SURF, e numai bun pentru cine vrea sa foloseasca avantajele si beneficiile unui laptop sau conectarii la internet, fara fite si pretentii de internaut profesionist.

Echipa Onestop.ro ne zice ca “Incredibil de mic si surprinzator de bine inchegat si finisat, dotat inclusiv cu touch pad , Ultra Mobile PC-ul Asus este motorizat de un procesor Intel care ruleaza la 900MHz, foloseste o memorie DDR2 de 521MB si dispune de un hard disk SSD de 4GB pe care este preinstalata o distributie Linux completa ca functionalitate, adaptata special de Asus si capabila sa initializeze (booteze) in 10 secunde si sa folosesca din plin interfetele prevazute: wireless, iesire VGA, 3XUSB, cititor carduri, retea, audio si cantareste doar 900 grame.” O propozitie cam lunga pentru un laptop asa de mic, insa surprinde esentialul.

Filmul Paris mi-a reamintit cat de melodioasa si romantica este limba franceza. Oare cand o sa apara Asus EeePC cu comenzi vocale in limba franceza? Se va numi Asus EeePc SURF Paris?

Concluzia: Viata trebuie traita si gustata cu toate cele 5 simturi zilnic, fara a fi nevoie de situatii critice care sa ne reaminteasca acest lucru. Iar daca un laptop te ajuta sa experimentezi viata mai intens, atunci alege portabilitatea lui Asus EeePC 4G SURF; vei fi uimit(a) de ce pot face 900 de grame de tehnologie!

PS. Acest articol a fost scris in cadrul concursului Super Blog 2008, etapa 20, partea II.

Cand consideri ca un film este bun? [When do you consider a movie as being a good one?]

[View Results]

Loading ... Loading ...

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro carturesti.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
Mihai

Ar fi fost cam aiurea să dea bani pe un laptop pe care l-ar fi putut folosi, intr-o eventualitate sumbră , pentru puţin timp ..