ADVERTORIALS

Uleiuri de masline noi de la Oliviers&CO, expert mondial in selectii fine de uleiuri de masline

Uleiul de masline, o oaza de sanatate care ne poate prelungi viata

Uleiul de masline Oliviers&Co Omul cultiva maslini in Siria din anul 6.000 I.H. Initial uleiul de masline a fost utilizat in lampi pentru iluminat in proportie de 70% si doar 10% pentru gatit. Grecii si romanii au fost cei care au transmis cultura maslinului in zona din jurul marii Mediterane. Egiptenii il foloseau in ritualuri religioase si ca sursa de iluminat. In Grecia si Roma Antica uleiul era folosit la iluminat, gatit si vindecarea ranilor, era sursa de bogatie si de putere. In mitologie, uleiul are proprietati magice si este sursa nemuririi zeilor, simbolizand puritate si bunastare. Nu este surprinzator ca astazi maslinul a devenit simbol de longevitate, fertilitate si intelepciune.

O dieta echilibrata si sanatoasa trebuie sa includa si grasimi ca sursa de energie. S-a constatat ca in tarile din zona bazinului mediteranean numarul de oameni ce sufera de boli coronariene este mult mai scazut decat in multe alte tari. In aceste tari se consuma mai mult peste, fructe si legume proaspete iar principala sursa de grasimi este uleiul de masline. Acesta contine grasimi monosaturate ce au un important rol in impiedicarea acumularii de colesterol, reducand depozitele asimilate. Uleiul de masline ofera si alte beneficii, fiind bogat in antioxidanti si vitamine cu efect de prevenire a imbatrinirii celulelor.

Consumul regulat de ulei de masline ofera beneficii cunoscute de mii de ani cum ar fi: reglarea nivelului colesterolului, reducerea riscului de afectiuni cardiovasculare, prevenirea aparitiei ulcerului, incetinirea procesului de imbatranire a creierului. De asemenea, se stie ca acidul oleic este indispensabil sistemului osos iar vitamina E din uleiul de masline functioneaza drept un antioxidant ajutand venele si arterele. Cercetătorii au descoperit ca uleiul de masline poate preveni si trata infectiile stomacale, responsabile de aparitia gastritei si a ulcerului. Tot ei mai spun că si alte produse naturale bogate in antioxidanti ar putea avea aceleasi beneficii, cum ar fi vinul rosu, ceaiul verde si sucul de merisor. Totusi, uleiul de măsline este unic, deoarece contine o cantitate ridicata de componente fenolice.

Consumul de ulei de masline are efect si asupra pielii dandu-i un aspect mai sanatos si mai luminos.

Pentru informatii suplimentare:
Ana Maria BOBOACĂ,
Brand Manager OLIVIERS & CO
Tel: 0726.301.602, Fax: 021/233.45.10
e-mail: anamaria.boboaca @ gmail.com
www.oliviers-co.com

Pages: 1 2 3

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.