DE STIUT

Despre bancile din parc

Mobilier urban eco practicTe-ai intrebat vreodata de unde provine banca pe care stai in parc? Cine a produs-o, cine a cumparat-o si cine a montat-o acolo? Dar banca si acoperisul din statia de autobuz? Nu cred ca ti-ai pus vreodata aceste intrebari, mai ales pentru ca in mintea noastra are loc urmatoarea conversatie: platesc taxe la stat deci este dreptul meu sa primesc cele mai bune conditii pentru a sta pe o banca in parc sau cosuri de gunoi in drumul meu pe strada ori strazi si intersectii decorate cu ghivece cu flori frumoase.

Inainte de a aprofunda subiectul, as dori sa il definim putin: mobilierul urban se refera la ansamblul mobilei necesare amenajarii spatiului public din orase. Acesta se refera la banci, cismele, cosuri de gunoi si garduri, ghivece de toate felurile, limitatoare de viteza si obstacole din beton, protejarea copacilor, statii de autobuz si suporturi pentru biciclete. Chiar si gardurile mobile sau barierele rutiere fac parte din categoria mobilier urban.

Sunt o mare fana a transparentei in comunicare, este unul dintre principiile mele de baza. Informatii despre produsele care fac parte din mobilierul urban se gasesc pe internet. Cine cauta gaseste tot ceea ce il intereseaza, la fel cum cauti si gasesti informatii despre mobila pe care ti-o cumperi pentru acasa. Asa am aflat si eu ca pretul unei banci variaza intre 317 lei si 2.963 lei (din otel inoxidabil, moderna, potrivita pentru interior si exterior, foarte usor de intretinut). Chiar si statiile de autobuz pot fi cumparate online – cea mai scumpa costa 13.754 lei.

Mobilierul urban poate avea si el preturi reduse, chiar daca produsele sunt destinate administratiei publice si au asigurate standardele europene de calitate si design. Unele spatii destinate utilizarii publicului sunt administrate in mod privat, de aceea e bine de stiut ca se poate apela la o echipa de montaj care sa instaleze produsele. O scurta privire asupra noilor proiecte imobiliare derulate in Bucuresti (si nu numai) demonstreaza ca mobilierul urban are functii complexe care, dincolo de functionalitate, confera o anume personalitate cartierului nou creat.

Multa lume condamna peisajul urban ca ar fi prea indepartat de natura, insa materialele, simplitatea, fluiditatea si rezistenta noilor generatii de mobilier urban ne apropie tot mai mult de frumusetea oraselor viitorului.

Tu ce ai remarcat in legatura cu mobilierul urban din cartierul tau?

Etichete:

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.