DE STIUT

Lapte batut si croissante, pentru necunoscatori

Mic dejun: iaurt cu croissant

Nu stiu daca aceasta oferta s-a nascut din obiceiurile alimentare ale romanilor privind micul dejun (sau o gustare mai consistenta) sau din dorinta hypermarketului de a-si vinde produsele. Insa stiu ca sunt reale amandoua, mai ales dupa ce o vanzatoare dintr-un magazinas de cartier mi-a spus ca laptele si croissantele se vand foarte bine la primele ore ale diminetii.

Cred ca mesajul a intrat bine in mintea romanilor: micul dejun este cea mai importanta masa a zilei, insa cel mai greu de luat asa cum trebuie: variata, in tihna, calda si satioasa. Varianta de mai sus propusa de comercianti – o cutie de lapte batut cu 2 croissante – nu prea este OK: e rece, croissantele nu aduc nutrienti si e cam plictisitoare.

Sunt totusi si avantaje: acest mic dejun il poti lua la servici, laptele batut si croissantele ti le poti cumpara in drum, este foarte accesibil, se consuma repede si nu lasa vase pentru spalat.

Pentru a avea parte de o masa calda si pufoasa, probabil ca unii isi incalzesc croissantele la microunde cat se spala pe dinti, insa nici asta nu e o ideea buna – nu sustin folosirea cuptoarelor cu microunde.

Desi nu le recomand zilnic, trebuie sa recunosc ca imi plac croissante, in special cele cu unt de la Starbucks sau Paul. Insa mananc mai putin de o data pe luna, de pofta.

Pentru a evita monotonia, cred ca toata lumea alterneaza laptele batut cu iaurtul, sana sau chefirul. La fel si croissantele pot fi umplute sau simple, iar cele simple pot fi unse cu unt, dulceata sau pate.

Consumati aceasta varianta de mic dejun? Cum vi se pare?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 1 comentariu aprobat până acum.
Ada

Iaurtul e ok, croissantul nu prea!