LUMEA SARBATORESTE

International Earth Day

Ziua Mondiala a PamantuluiIn ziua de 21 Martie a fiecarui an, intreaga lume sarbatoreste Ziua Mondiala a Pamantului. Avand in vedere actuala noastra relatie cu planeta Pamant, cred ca aceasta sarbatoare va fi marcata in acest an mai mult ca niciodata, cel putin la nivel mondial.

Ziua Mondiala a Pamantului se sarbatoreste din 1970, proclamarea acestei sarbatori fiind insotita de cuvintele: “May there only be peaceful and cheerful Earth Days to come for our beautiful Spaceship Earth as it continues to spin and circle in frigid space with its warm and fragile cargo of animate life.”.

Intr-adevar, echilibrul este foarte fragil, iar supravietuirea noastra pe acesta planeta depinde de multi factori, printe care si atitudinea noastra vis-à-vis de tot ce ne inconjoara: natura, animale, oameni. Cuvintele “iubeste-ti aproapele” sunt mai adevarate in ziua de azi ca niciodata.

Dupa o scurta analiza a prezentei Zilei Mondiale a Pamantului pe internet, am remarcat ca Earthsite.org sugereaza diverse moduri de sarbatorire a zilei, dintre care mi-a atras atentia propunerea de a face cu totii curatenie in locurile unde locuim sau lucram, sa plantam copaci sau arbusti in parcuri. Suna bine, insa in Bucuresti nu am auzit de astfel de actiuni, nu s-a gandit nimeni sa organizeze asa ceva. Din punctul meu de vedere, orice companie romaneasca sau straina putea sa organizeze sarbatorirea Zilei Mondiale a Pamantului pentru salariatii sai, familiile lor; un mod simplu si elegant de a scapa de rutina si a petrece ziua in mijlocul orasului in care traiesti. Chiar si pentru scoli era o ocazie buna de educat si motivat copiii.

Alte resurse online gasiti la:

  1. Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, care ofera informatii despre starea mediului si parametrii sai (aer, apa, sol, biodiversitate, deseuri, radioactivitate etc) la nivelul anului 2006.
  2. Earth Day Network, care prezinta evenimentele si realizarile internationale legate de aceata zi.
  3. Earth Society Foundation, acesta fiind organizatia oficiala care se ocupa cu aranjarea festivitatilor pentru Natiunile Unite
  4. Earth Celebration, ce prezinta activitatile organizate in scolile din Romania, precum si promovarea Anului International al Planetei Pamant in Romania.
  5. Uniunea Europeana, ea ofering multe resurse legate de aceasta zi, inclusiv programul Saptamana Europeana a Mobilitatii la care a participat si orasul Arad.

Tu cum sarbatoresti Ziua Mondiala a Pamantului? Esti voluntar intrun proiect care sa ocupa cu protejarea mediului inconjurator? Scrie-ne despre actiunile tale!

Mai jos gasesti ultimele stiri are site-ului The Nature Conservancy. Ele se refera in principal la actiunile intreprinse in Statele Unite, insa cu totii avem de invatat de la cei care fac mai multe decat noi in privinta protejarii naturii.

include (‘http://www.lirc.ro/wp-content/RSS-Feeds/rss2html.php?rss_url=http://www.nature.org/cgi-bin/zope.pcgi/pressroom/EPR/rss1.xml&rss_items=5&rss_chars=300’);

0
  • Lasa un comentariu

Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

anticexlibris.ro/ farmec.ro - Livrăm frumusețe! libris.ro

Adresa ta de e-mail ramane confidențiala. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Articolul are niciun comentariu aprobat pânaă acum.