CALITATEA VIETII

Lasa primavara sa aduca in bucatarie un suflu nou si proaspat

De asemenea, e o idee buna sa ai tot timpul in frigider sau in camara:

  • Bacon sau prosciutto – sau orice fel de carne afumata ori sarata. Daca ai tot timpul la indemana bacon, poti sa faci multe feluri de mancare – fasole, legume, supa, sosuri de rosii – sa aiba gust mai bun. Si, daca-l ambalezi bine, il poti pastra timp de multe saptamani in frigider sau luni in congelator.
  • Lapte de cocos – a aparut si la noi in comert acum, in conserva. Incearca-l astfel: prajeste niste ceapa in ulei cu putina boia; adauga laptele de cocos; adauga pui, peste, tofu sau carne de porc. Serveste peste un pat de orez.
  • Masline – le poti adaga in sosuri, salate sau la paste, ori in sandwichuri.
  • Alune – de orice fel, chiar si nuci. Fa-le piure cu usturoi, ulei si putina apa pentru a obtine un sos pentru paste, sau pur si simplu adauga-le la salate sau orez-fasole-&-co.
  • Fructe uscateFructe uscate – pentru gustari, umpluturi pentru carne (in special porc) sau la desert (cu iaurt, peste inghetata etc).
  • Ciuperci uscate – nici nu mai trebuie inmuiate, daca gatesti cu lichid; doar arunca-le in oala.
  • Dovleac congelat – asta este o descoperire proprie recenta. Asta iarna, am cumparat un dovleac imens de la supermarket pentru copt, insa nu am reusit sa-l terminam pe tot in timp util si am avut de luat o decizie grea: arunc restul sau il congelez. L-am taiat in felii, l-am curatat de coaja si l-am spalat bine, apoi l-am pus in pungulite la congelator.  Cand am descoperit reteta Penne con la zucca, m-am felicitat imediat si am trecut la treaba.

Acestea sunt sfaturile autorului blogului Bitten de pe site-ul ziarului New York Times. Foarte utile, dupa parerea mea, mai ales la inceput de an, cand e cazul sa facem ordine in bucatarie si in obiceiurile noastre culinare. Insa inainte de a lua decizii si a face schimbari, trebuie sa tii cont de faptul ca autorul articolului este american, iar viata culinara in America este diferita de cea din Romania. Noi ne mandrim cu obiceiuri culinare mai sanatoase si nu vreau ca acest lucru sa fie inlocuit de comoditate. |idea|

Asadar, e momentul sa ne intoarcem la resursele naturale cu care am fost obisnuiti atatia ani si sa nu cadem in capcana in care ne imbie producatorii. Continutul acestui articol reprezinta sugestii si puncte de vedere menite sa aduca un suflu proaspat retetelor tale, dar mai ales sa-ti reaminteasca ca e simplu sa gatesti preparate gustoase.

Tu ce ingredinte tii intotdeauna in frigider sau camara?

Sursa: articolul  Fresh Start for a New Year? Let’s Begin in the Kitchen, scris de Mark Bittman pentru New York Times

Pages: 1 2 3

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.