MERITA ATENTIE

Idei care nu-mi dau pace

Monezile au valoare 1. Mi-ar placea sa existe bancomate care sa colecteze monezi de 1 si 5 bani. Daca ai destui banuti poti sa primesti bani de hartie in locul lor, sau sa alegi sa-i donezi unei cauze, alta cauza in fiecare an (cred ca in 12 luni se aduna multi banuti la nivel national).
Eu strang multe monezi de 1 si 5 bani pe care le primesc rest si nu le mai folosesc, imi ingreuneaza portofelul. Unii vanzatori nici nu primesc bani asa de mici.

Aceasta idee ar putea fi aplicata si la maruntisul altor tari, de exemplu euro-centi si monezi ramase din vacantele in Turcia si Bulgaria. Te intorci din vacanta cu buzunarul plin de monezi cu care nu mai ai ce face si e pacat sa le arunci. Le pui in bancomat si primesti bani romanesti la schimb (chiar daca putini, tot conteaza) sau ii lasi acolo sa-i foloseasca altii pentru a cumpara rechizite pentru copiii nevoiasi, de exemplu.

Tu ai folosi un astfel de bancomat de recuperat monezi?

Puncte bonus pentru reciclarea selectiva 2. Inteleg beneficiile reciclarii, reciclez si mi-ar placea ca toata lumea sa o faca. Insa sunt convinsa ca in Romania nu se va ajunge niciodata ca toata lumea sa recicleze. Asta se intampla din lipsa de educatie si infrastructura, dar si din lipsa de motivatie. Efectele reciclarii nu sunt palpabile, nu ajung direct si clar la consumator. De aceea cred ca romanii vor recicla mai mult si mai bine cand vor fi mai motivati sa o faca.

Ma gandeam ca ar fi util sa existe containere pentru reciclarea selectiva care sa-ti spuna cantitatea de materiale reciclata si sa te recompenseze cu puncte (contorizate pe un card personalizat). Fiecare material recicabil are putea valora un numar diferit de puncte, fiind astfel stimulata colectarea unor materiale care in mod normal sunt ignorate de consumatori: baterii si acumulatori mici, doze de aluminiu, fier, anvelope, cartuse de imprimanta etc
Dupa o perioada de timp, cand strangi suficiente puncte, le poti folosi pentru a cumpara sacose din panza pentru cumparaturi sau alte accesorii facute integral din materiale reciclate. Sau sa primesti in schimb bonuri de masa pe care sa le folosesti la cumparaturi. Sau orice altceva care sa motiveze direct consumatorul sa recicleze ambalajele.

Eu cu siguranta as strange multe puncte bonus pentru reciclare. Si tu?

Dupa cum spuneam, aceste idei nu-mi dau pace, tot revin in mintea mea. Poate ca daca le-am scris aici, vor sacai pe altcineva. |DA|

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 4 comentarii aprobate până acum.
Cabinet Stomatologic

Cu siguranta bune ideile…Pacat ca ramanem doar cu ideile pe la noi ca totul se intampla intr-un ritm/modalitate total prost alese.Dar deh asta e Romania noastra cea de toate zilele.