DE STIUT

Lumina potrivita la momentul potrivit

We are just making lighting rightIntr-o familie treburile sunt impartite chiar daca nu sunt discutate inainte: treburi de fete si treburi de baieti. Desi imi place sa fiu independenta si sa arat ca pot, sunt lucruri la care nu ma bag deloc. De exemplu, daca avem nevoie de vreun spot cu leduri, ii spun sotului “Intra pe site si alege ce ne trebuie, eu nu ma vreau sa stiu prea multe detalii.” Acolo se gasesc toate detaliile necesare: spotul cu LEDuri are un design modern, dimensiuni reduse, iar datorita duratei de viata foarte mari a LEDurilor, este practic fara mentenanta. Spot-ul pot fi incastrat atat in pereti verticali cat si orizontali pentru un iluminat deosebit. Simplu, nu? Pentru ce sa-mi bat eu capul? Doar nu-l chem pe el sa-i cer parerea despre legumele pentru salata sau cum sa tai cartofii pentru pus la cuptor cu rozmarin, rosii cherry si parmezan.

Nici la plafoniere nu ma pricep, dar le admir mereu cand lumineaza spatiile comerciale. De cand cu atatea mall-uri si cladiri de birouri, cred ca aceasta afacere a luat un avant considerabil. Plafonierele cu LED-uri pentru interior au varianta pentru alb cald sau alb neutru cu un indice de redare a culorii (CRI) de 95 si sunt ideale pentru spatii de expunere, vitrine, etc. Unul dintre avantajele acestor plafoniere cu LED-uri este consumul redus de energie. Plafonierele au 3 variante de prindere: aparenta, semi incastrata sau incastrata in tavan casetat.

Pot sa spun ca atunci cand intru intr-un magazin prima impresie mi-o creaza lumina si muzica. Daca lumina este prea puternica, prea alba, ma deranjeaza si nu-mi place deloc. Am vazut magazine iluminate in stilul asta in care era foarte cald tocmai datorita luminii intense. Si erau magazine de haine! Iar cu muzica, stiu ca stilul depinde de gusturi, insa volumul ei depinde de bunul simt. Nu stiu daca depinde de politica magazinului sau de cheful personalului prezent in acel moment in magazin, insa unele magazine au muzica mult prea tare. Nici nu-ti mai vine sa intrebi ceva pentru ca stii ca vanzatorul nu te aude, trebuie sa repeti, sa gesticulezi. Sau poate vor sa determine clientii sa nu mai vorbeasca la telefon si sa fie atenti la marfa. Cine stie …

Cineva mi-a atras atentia ca pentru iluminatul stradal si in parcari au inceput sa fie folosite panouri cu LED fotovoltaice cu alimentare solara. Ele au fost concepute pentru a fi alimentate cu o tensiune de 12V DC, eventual dintr-un sistem de panouri fotovoltaice.

Tu esti prietena cu LED-urile din viata ta?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.