DE STIUT

Despre iaurt si fratii sai

Produse Napolact Sunt o mare consumatoare de produse lactate, de orice fel. Cand tin post, sufar mai mult de lipsa iaurtului si a branzei decat de lipsa carnii. Si Ruxi are aceasta pasiune culinara, deci frigiderul nostru e mereu plin de branzeturi si iaurturi. Si pentru ca-mi place diversitatea, iubesc si ceilalti frati ai iaurtului: chefirul, sana si laptele batut.

Intr-o zi, stand in supermarket in fata galantarului, ma intrebam: Care o fi diferenta intre ele, inafara de pret? Si gustul difera putin, insa e numai atat?

Mi-am luat inima in dinti si am trimis un e-mail celor de la Napolact, ca tot le cumpar produsele mai ceva ca painea calda (pe care mi-o fac singura cand am timp si chef). Iata care au fost intrebarile mele si ce raspunsuri am primit (scrise cu verde):

  • Care sunt diferentele intre SANA, CHEFIR, LAPTE BATUT si IAURT DE BAUT?

    Pentru Sana, Chefir si Iaurt (Numa’ bun) difera tipul de culturi lactice folosite. Se folosesc culturi lactice specifice pentru fiecare tip de produs. Astfel, de exemplu Sana sau Chefirul vor avea un gust mai acidulat decat iaurtul.

    Laptele Batut difera atat prin tipul de cultura folosit, cat si prin procentul de grasime (2% fata de 3,5% cum sunt cele 3 de mai sus).

    De asemenea, poate fi diferit si tipul de coagul folosit (coagul ferm – produsele care pastreaza urma linguritei dupa ce iei din pahar si stau “tepene”; sau coagul spart – produsele cu consistenta cremoasa, care “curg”).

  • Inghetata cu iaurtSe mai pastreaza bacteriile sanatoase din iaurt atunci cand preparam inghetata pe baza de iaurt (frozen yoghurt) (Ma gandesc ca datorita congelarii, aceste bacterii au de suferit)?

    Daca inghetata este una complet congelata, da, bacteriile benefice se pot distruge. O solutie pentru pastrarea bacteriilor ar fi mixarea compozitiei inghetatei cu iaurt chiar inainte de a servi produsul, sau prepararea inghetatei la o “frizare” minima, fara a se intari compozitia.

Multumesc Napolact pentru timp si raspunsuri. Pentru mine si alti consumatori ai marcii conteaza foarte mult. **==

Voi ce parere aveti?

3
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 3 comentarii aprobate până acum.
Andy

si eu mi-am pus aceasta intrebare de f multe ori doar ca nu prea am avut timp sa caut si raspunsul…si totusi…care din cele 4 categorii ( Kefir, Sana…) este mai sanatos?

Anca C,Neamt

Desi consum toate sortimentele,nu am stiut aceste diferente.Sana,chiar aveam impresia ca e mai acidulata…oricum e bine de stiut ce papam ;-).