17 lucruri pe care le stiu despre OUA
- Imi plac ouale! :D
- Cum verifici daca ouale crude sunt proaspete: iei un ou si-l pui intr-un vas cu apa rece si sarata. Daca ramane la fund inseamna ca e proaspat, daca are tendinta de a se ridica la suprafata inseamna ca e vechi si-l poti arunca. Doar nu vrei sa ti se faca rau si sa-ti strici ziua de la un ou amarat, nu?
- Pentru a fierbe un ou tare, il pui in vasul cu apa rece si cronometrezi 5-6 minute din momentul in care incepe sa fiarba. Simplu, nu?
- De Paste, imi place sa le mananc simple, doar cu sare, ca pe o delicatesa. Savurez gustul galbenusului indelung si nu mi se pare deloc innecacios.
- Imi place maioneza facuta de la zero, de mine, cu oua proaspete. De sarbatori, eu fac maioneza pentru salata boef, traditie pe care sper sa o transmit si fiicei mele.
- Albusul e alergen, de aceea nu se da bebelusilor.
- Exista carti cu retete care au ca punct central ouale. Nu am o astfel de carte, nu o consider utila.
- Toata lumea stie sa faca ochiuri sau omleta (o consider un fel de pizza fara faina, o poti prepara cu de toate si orice) sau oua fierte, corect?
- Imi plac ouale de prepelita. Merg de minune cu salatele de vara. Totusi, iti trebuie rabdare si indemanare sa le cureti.
- Nu am mancat niciodata oua coapte, insa cred ca sunt prea uscate si innecacioase. Pare a fi mai degraba mancare pentru un supravietuitor, care nu are la indemana decat focul si oua de la pasarile indigene.
- Am auzit in filme de oua Benedict. Nu am mancat niciodata dar am sa caut o reteta numai buna de incercat vara ca tot nu pot folosi cuptorul.
- Persoanele care tin dieta sau vor sa-si reduca colesterolul, comanda la restaurant omleta facuta doar din albusuri (am vazut in filme, nu in viata reala). O fi buna, oare? Ce se intampla cu galbenusurile ramase?
- Uneori ma simt vinovata ca mananc oua, sursa de viata pentru gaini, asa cum se simt si persoanele care vor sa renunte la carne. Insa imi trece cand vad pe Discovery ca si alte animale mananca ouale altor pasari. Asta e viata si tine de supravietuire.
- E mai gustos galbenusul decat albusul.
- Am gasit la Cora o singura marca de oua ecologice, marcate cu 0 (zero). Au ambalajul verde, sunt de la Cortina (Omega Fortex) si costa cam 10 lei 10 de bucati. Insa nu le gasesc intotdeauna in magazin. Nu stiu daca sunt si in alte lanturi de magazine.
- Cand merg cu masina la tara si vad ligheane cu oua de vanzare pe marginea drumului, ma intreb: Oare cine cumpara ouale astea clocite in soare si imbacsite de praf? Oamenii astia care le vand asa isi pastreaza si ei oule pe care le mananca?
- Sunt atat de importante incat au locul lor special in frigider.
Tu ce stii despre oua?
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!
ei bine, ceea ce nu stii e ca ouale din comert nu sunt asa de sanatoase ca ouale taranilor, belive me. Ma refer la ouale gainilor crescute de om, in curte, pe cand cele din comert… uita-te pe net la cate ferme de gaini, sa vezi cum stau saracele. Noi locuim in Cluj-Napoca, iar mama mea are casa, si tine pe o parte din gradin gaini si pui: alea-s oua si pui sanatosi, nu ouale si puii de la Cora.. u should try |DA|
Nu stiu cum de a reiesit din cele scrise de mine ca nu consider bune ouale de la tara. Dimpotriva, cand am de ales, aleg cel mai bun. Insa nu intotdeauna am de ales, si cumpar din comert.