CALITATEA VIETII PAREREA MEA

De ce nu merg oamenii la psiholog?

Ți-ai pus vreodată întrebarea de ce oamenii nu vor să meargă la psiholog? Eu da, căci vreau să înțeleg. Și cred că am înțeles sau măcar am un răspuns.

Oamenii nu vor să meargă la psiholog pentru că asta echivalează cu a recunoaște că ceva e în neregulă cu ei, că au o problemă pe care nu o pot rezolva singuri și au nevoie de sprijin, de ghidaj.

De ce nu vor să facă public faptul că au nevoie de ajutor psihologic specializat? Pentru că restul oamenilor îi vor eticheta și vor folosi această „slăbiciune” împotriva lor! Aici e cheia: ești atacat, ești desconsiderat dacă oamenii te cred mai slab. 🐺Ca lupii care atacă un animal cu o mică rană.

Cu alte cuvinte, dacă mergi la psiholog și colegii/ anturajul/ familia află acest lucru, se va întoarce împotriva ta pentru că ești judecat și etichetat instant ca fiind în neregulă.

Cea mai eficientă mască de purtat în societate este cea a omului puternic, stăpân pe sine, care știe ce vrea de la viață și are destule resurse atât pentru sine cât și pentru a-i ajuta pe alții.

Însă pentru a ajunge aici, e nevoie să facem multă-multă curățenie în gunoaiele din mintea și corpul nostru. Și, părerea mea, cea mai mare nevoie de o astfel de curățenie o au cei care arată cu degetul, cei care judecă și atacă.

Cei care merg deja la psiholog sau orice alt fel de terapeut au făcut deja pasul cel mai important: au conștientizat că există în viața lor o problemă ce necesită rezolvare – aceasta este singura cale spre o viață în pace și armonie!

Așadar, ce este de făcut? Știi vorba aia cu Câinii latră, ursul merge? Fix asta e strategia: tu îți vezi de viața privată, mergi la terapeut și psiholog, citești cărți de dezvoltare personală, asculți podcasturi despre ceea ce te interesează etc. Nu trebuie să te lauzi cu ceea ce faci, nu trebuie să dai sfaturi altora decât dacă îți sunt cerute expres, nici măcar nu este necesar să spui cuiva că mergi la psiholog.

Viața intimă, ce ține de suflet și minte, ar fi bine să rămână privată. Nu e cazul să povestești despre procesele intime decât numai și numai persoanelor în care ai încredere, care nu te judecă și care nu ar folosi niciodată acest lucru împotriva ta.

Cine consideră că a merge la psiholog este o rușine și o dovadă de slăbiciune nu are ce căuta în anturajul tău apropiat!

În concluzie: mergeți la psiholog, la terapeut, citiți și ascultați informații noi căci nu mai trăim în peșteră! Fiți discreți și rezervați cu marea majoritate a oamenilor și lăsați-i în pace pe cei care se uită strâmb la voi și vă vânează greșelile. Ei sunt într-o mare suferință pe care nici măcar nu o conștientizează.

Altă concluzie: cei care-i judecă pe cei care merg la psiholog o fac din FRICĂ – frica că vor fi atacați și etichetați pentru slăbiciunile lor. Așa că atacă ei primii, însă în realitate nu fac decât să-și dea adevărata aramă pe față.

Ultima concluzie și răspunsul la întrebarea din titlu: Oamenii nu merg la psiholog de frică! De frică că află ce este în neregulă cu ei, că va trebui să privească în ochi propriile răni, că va trebui să iubească părți din ei ce sunt de neiubit (cel puțin în alții). De frica de a fi judecați așa cum judecă și ei pe alții. As simple as that!

Dacă TU mergi la psiholog sau faci vreun fel de terapie, povestește-ne puțin, dacă vrei. Aici nu te judecă nimeni și voi șterge toate comentariile răutăcioase (dar pun pariu că nu îndrăznește nimeni să zică ceva nepotrivit).

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.