Ce simti cand intri in livingul tau?
Nu ratez aproape nicio ocazie sa va spun cat de mult imi place ordinea si curatenia. Imi imaginez ca nu exista nicio persoana pe planeta asta care sa nu prefere ordinea si curatenia in locul dezordinii si haosului. Apoi, tot gandindu-ma la aceasta tema, am inteles ca este, ca multe altele, o chestiune de obisnuinta. Suntem suma tuturor obisnuintelor noastre. Iar asta este o veste excelenta pentru ca avem puterea sa schimbam obiceiurile care nu ne servesc si sa instauram altele noi, care ne ajuta sa facem pasi spre o viata frumoasa si armonioasa.
Unul dintre aceste obiceiuri – modul in care facem cumparaturi si cum tinem lucrurile in casa – mi-a fost pus sub lupa de o carte scrisa de o japoneza obsedata de ordine. O inteleg perfect, rezonez bine cu aceasta obsesie. Asa ca lectura cartii a fost amuzanta si relaxanta. Pe parcursul ei, cartea subliniaza de mai multe ori un concept de baza: este bine sa cumparam si sa pastram lucrurile care ne fac placere, care aduc bucurie in viata noastra. Si ne sunt si utile, evident. De fapt, principiul este: nu cumperi ceva pentru ca iti place, ai banii necesari si/sau vrei sa ai ce au si altii (sau ai vazut la televizor sau la vreo vedeta de revista), ci pentru ca ai nevoie de acel obiect si iti face placere sa il folosesti sau sa il porti. Pare simplu si de bun simt acest principiu, insa ai fi uimit(a) sa afli motivele pentru care lumea cumpara.
Sa spunem, de exemplu, ca trebuie sa mobilezi un living, adica camera de zi in care toata lumea se strange si ia masa, se uita la televizor, joaca jocuri, desfasoara traditii si ritualuri in familie (ceai dansant, anyone?), primeste musafirii, se relaxeaza si sta de vorba. Mobila, covorul, perdelele, toate decoratiunile trebuie alese astfel incat sa aduca bucurie tuturor membrilor familiei. Materialele, finisajele, combinatia de culori, felul in care sunt aranjate in camera – totul contribuie la starea de bine si la crearea unei atmosfere relaxante pe care toata lumea o cauta la finalul fiecarei zile.
Mie imi plac mai multe stiluri – si marinaresc (imi aduce aminte de mult-indragita Grecie) si shabby-chic si minimalist si altele – de aceea cred ca fiecare camera merita sa aiba propriul stil si nu toata casa sa fie mobilata la fel. Imi place cursivitatea dar si varietatea. De aceea recomand sa cumparati seturi complete de mobila. Gasiti online multe idei de amenajare cu mobila a livingului, este un bun punct de plecare si cautare a inspiratiei.
Va mai spun un secret: amenajearea unei case sau a unui apartament este un proces continuu, care se adapteaza si se muleaza pe schimbarile din viata ta. Asadar, te sfatuiesc sa nu ramai blocat intr-un model care nu-ti serveste stilului de viata pe care il ai sau spre care aspiri. Da, am spus-o: daca vrei sa iti schimbi stilul de viata, poti foarte bine sa incepi cu schimbari in mediul in care traiesti, adica in casa ta. Alege mobila, finisajele, decoratiunile si accesoriile care iti aduc bucurie si o stare de bine si armonie de fiecare data cand le vezi.
Nu uita: nu esti in competitie cu ce au sau fac altii. Vorba cantecului: fii tu insuti/insati, caci restul rolurilor s-au dat.
As dori sa continui discutia cu tine si sa revin la intrebarea din titlu: ce simti cand intri in livingul tau?
P.S. Daca iti place poza de la inceputul articolului, gasesti mai multe detalii in link-urile din articol despre cum arhitectul a amenajat un apartament in stilul Scandinavian Rainbow.
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!