MERITA ATENTIE

Vacanta care echilibreaza

Vacanta care echilibreazaImi aduc aminte cu drag de cele doua saptamani petrecute in Egipt, in vacanta cu sotul meu, pe vremea cand eram doar noi doi si Pamantul se invartea altfel, mai frumos (glumesc!). Au fost doua saptamani de vis pe care ni le reamintim cu drag de fiecare data cand vorbim de Egipt. Daca conditiile economice ar fi altele atat la noi cat si la ei, am mai fi mers din nou acum, cu Ruxi, pentru ca hotelul la care am fost oferea conditii excelente. Era genul de resort din care nu mai era nevoie sa pleci in timpul sejurului, aveai acolo tot ce-ti trebuia, inclusiv distractie si spatiu sa te plimbi.

In 2014, mai mult ca niciodata, simt nevoia de relaxare si resetare. Vremurile s-au schimbat si e timpul sa ne schimbam si noi. Dar daca vremurile sunt mai aspre nu cred ca trebuie sa devenim si noi mai aspri. E suficient sa ne uitam cu atentie in jurul nostru, sa cunoastem mai bine mediul din care facem parte, si sa ne reconfiguram traseul (vorba GPS-ului nostru cand isi da seama ca s-au schimbat datele initiale). Iar o vacanta ofera detasarea necesara. Te relaxezi dupa primele doua zile, iti revin gandurile bune, incepi sa te simti altfel. Cu putin noroc, cunosti oameni cu care poti discuta cam orice si care te ajuta sa vezi lumea prin alti ochi. Unii pot fi mai agitati si mai debusolati decat tine, altii pe cu totul alta frecventa; dar mai sunt si familii cu picioarele pe pamant care isi stiu drumul in viata si nu se lasa distrasi de toate conspiratiile lumii.

E nevoie si de astfel de vacante, in care nu e neaparata nevoie sa vizitam si sa facem safari si sa alergam de colo-colo. Vacante fara niciun plan, fara nicio tinta anume. Vacante in care sa faci exact ce-ti vine la un moment dat. Ce satisfactie mare ai avea, nu? Vezi o tipa imbracata misto, iti vine cheful de plimbat prin magazine. Vezi niste brosuri la receptie cu atractiile orasului, te interesezi de orare de vizitare si de trasee cu mijloacele de transport in comun. Simti miros de paine calda, petreci trei ore pe terasa unui restaurant.

O vacanta in Tenerife in 2014 ti-ar oferi exact o astfel de sansa. Ai ocazia sa te relaxezi pe plaja sau la piscina dar si sa te plimbi. Nu e agitatie, toate locurile invita la relaxare si cred ca ar trebui oprit si telefonul mobil. Inteleg dependenta asta de tehnologie dar si avantajele de a mai uita din cand in cand de ea. Chiar daca te face sa te simti dezbracat(a) si vulnerabil(a).

Cand ai facut ultima data o vacanta in care sa lasi programul la voia intamplarii?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.