EXPERIMENTE

Daruiesc! (tema pentru acasa primita la clasa de yoga)

Experiment pe blog: Daruieste timp de 7 zileAzi, dupa clasa de yoga, antrenoarea Andreea ne-a dat tema pentru acasa (pentru prima data): ne-a pus sa tragem dintr-un cosulet un biletel ce contine un cuvant pe care sa il punem in practica in fiecare zi timp de o saptamana.

Biletelul ales de mine are cuvantul DARUIESTE! scris pe el. Prima mea reactie a fost: “Ce sa mai daruiesc, cand am atatea de primit? Ce as putea sa daruiesc cand eu astept sa primesc atat de multe de la viata si de la cei din jur?” Apoi mi-am dat seama ce prostie mare a produs mintea mea si a iesit pe gura instant. Bineinteles ca am ce sa daruiesc! Bineinteles ca pot sa daruiesc, o fac cu mare placere.

(Tre sa schimb mindset-ul asta de om care asteapta ceva de la viata si de la altii, nu imi foloseste de loc, ba )

Ca sa am martori la acest experiment (ca sa-i zic asa), scriu acest articol pe blog, iar la comentarii voi trece cele 7 moduri in care daruiesc timp de 7 zile, incepand de azi. Mai bine de atat nu se poate, ca sa zic asa.

Daca vrei sa faci si tu acest exercitiu impreuna cu mine, esti binevenita. Comentariile noastre vor arata si altor cititori ai blogului ca a darui este posibil chiar cand consideri ca nu ai mare lucru; ca schimbarea perspectivei de la cel care asteapta sa primeasca la cel care cauta cat mai multe moduri de a darui este benefica pentru minte si minunata pentru suflet.

Asadar, hai sa daruim impreuna, fara sa asteptam sa primim ceva in schimb. Macar timp de 7 zile, sa vedem ce se intampla, ce se schimba in jurul nostru.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 5 comentarii aprobate până acum.
MCM

Frumoasa actiunea ta! Iti daruiesc si eu gandurile mele bune, sa poti duce la final toate proiectele tale!

ZIUA 4:
Sambata. Ziua a fost destul de banala. Privind in urma, chiar ma straduiesc sa imi dau seama ce anume am daruit. Cred ca pot spune ca am daruit fetei mele ocazia sa se joace acasa la o colega (jocuri pe consola pe care acasa nu le joaca) si fiului meu 4 ore de somn de pranz pazite de orice sursa de zgomot si deranj (cu ocazia asta am realizat cat de multa poluare fonica exista pe strada mea).

ZIUA 3:
Azi am daruit timp si atentie vanzatoarei de la librarie care mi-a povestit o intamplare de cand era insarcinata. Nu eram de acord cu ea, insa am ascultat-o si i-am oferit spatiul necesar sa se exprime. I-am zambit si ne-am amuzat impreuna de intamplarea respectiva.

ZIUA 2:
Am trimis Elenei, o cititoare a blogului, revistele Marie Claire pe care le aveam si nu apucasem sa le citesc; 3 titluri romanesti si 3 straine. Sper sa ii placa mult si sa le citeasca cu drag.

Ziua 1:
Am impartasit cu o colega de la yoga, cu care am discutat azi, schema de imunizare recomandata de doctorita pediatra a fetei mele, cand ea era mai mica. Sper sa ii fie de folos.