DE STIUT

D-ale lor: statii radio Citizen Band

Statie radio portabila Uniden PMR-1189-2CK - 299 leiIntr-o perioada, sotul meu vroia sa ne punem statie pe masina. Stiti voi, din aceea cu antena mare si prin care poti vorbi cu tiristii si alti “colegi” despre radare si blocaje si alte “chestii interesante” de pe traseu. Chiar se interesase de niste statii radio Cobra insa a mai stat si s-a gandit si si-a dat seama ca nu e genul care sa foloseasca astfel de statii. Ce-i drept, eram tineri si nelinistiti si luam tara la colindat cand aveam timp si bani. Iar o astfel de statie ar fi avut avantajele ei clare: este micuta si-si gaseste locul ei in bordul masinii, poti scana si memora pana la 10 canale, are functii de reducere cu pana la 95% din sunetele de fond din momentul emisie-receptiei mesajului si multe altele.

Pana la urma am renuntat sa ne mai luam statie; am zis ca mergem la noroc, respectam regulile si mai bine ascultam muzica de la radio decat conversatiile alea care chiar iti distrag atentia de la condus sau de la discutia dintre noi.

Cred ca la fel functioneaza si statiile pentru taxiuri. Chiar ma amuza sa le ascult atunci cand merg cu taxiul. Insa alea nu sunt un moft ci fac parte din universul taximetriei, fara ele nu se poate. Vad ca si astea sunt destul de profesioniste, cea mai scumpa ajungand pana la 1.347 lei cu tot cu reducere.

Asta e un blog de fete. Adica e scris de o fata (eu) si citit de multe alte fete. Insa nu cred ca ar trebui sa fim total straine de un astfel de subiect cum sunt Statiile radio Citizen Band (CB) pe care le folosesc partenerii nostri. Mai exista si statiile radio Personal Mobile Radio (PMR) ce sunt folosite pentru hobby: pescuit, vanatoare, ski, excursii, etc, si de catre cei ce le folosesc pentru uz profesional: firmele de organizari evenimente (gen spectacole), santiere, depozite, etc. E bine de stiut, cine stie cand ne pica vreo data ochii pe o astfel de statie … macar sa stim ce e.

Categoria de statii radio CB este cea care naste pasiuni si polemici ce depasesc cu mult nivelul normal de disputa, tocmai datorita subiectivismului foarte puternic ce insoteste acest tip de comunicare intr-o frecventa proasta din punct de vedere radio si plina de utilizatori care mai de care mai galagiosi si mai bine sau mai rau intentionati. Dar cine intra pe site vede clar ca se incearca mentinerea un echilibru intre pret si performanta, intre performanta si functii inutile, intre marketing si produse calitative, intre modele de statii si tipuri de antene.

Ati invatat ceva nou azi, asa-i?

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.