SUPERBLOG

Campania “Spune-mi ce vrei si de ce”

Buy RomanianPrimesc zilele trecute pe mail urmatorul mesaj: “Cumparati Made in Romania tot ce se poate, de la orez pana la chestii de uz casnic. Nu ma refer ca trebuie sa cumparam Logan, daca vrem si avem bani de Mercedes, dar, producatorii nostri au dificultati sa exporte acum. Cu cat mai multi vor cumpara produse romanesti, macar pana trece criza, cu atat mai mult vor avea de lucru romanii din putinele fabrici care mai produc ceva in Romania si vom trece mai usor peste criza. Cumparand un produs romanesc se platesc impozite, salarii, chirii, dobanzi. Nu poti sa le cumperi pe toate, dar atunci cand poti alege … Cea mai usoara metoda de identificare a unui produs romanesc sunt in general primele 3 cifre din codul de bara. Acestea sunt fie 594 fie 642 (exceptie fac bauturile racoritoare si tigarile).”

Citesc in presa cum ca Dl Presedinte Basescu ne indeamna sa “buy Romanian”. Iar eu am de scris pentru un concurs o recenzie la un produs romanesc.

Dar sa detaliez: participand la concursul Super Blog 2008 organizat de pcnews.ro, intruna din etape am de scris parerea mea despre BitDefender Total Security 2009 dupa ce-l testez 2 saptamani. Conjunctura face ca eu sa nu ma pricep decat la folosirea pc-ului, nimic mai mult; si nici sa am timpul necesar pentru a ma “juca” cu BitDefender. Insa, daca nu am facut-o eu, nu inseamna ca nu o pot face altii, mai priceputi decat mine intr-ale computerului si care chiar ar intelege ce se intampla cu un antivirus.

BitDefenderChiar ii indemn pe geeks sa testeze BitDefender Total Security 2009, chiar daca folosesc alte sisteme de securitate. Apoi, sa ofere feedback, cat mai mult. In romaneste. Pentru ca la asta cred ca ne pricepem: sa spunem ce ne place si ce nu ne place. Dupa mine, Romania ar trebui sa se transforme in tara feedback-ului, in care fiecare consumator spune sus si tare, prin toate mijloacele posibile, ce-i place si ce nu-i place la produsele pe care le cumpara.

Combinand aceasta atitudine cu indemnul “buy Romanian”, am transmite un mesaj clar oamenilor de afaceri romani in legatura cu asteptarile noastre, oferindu-le astfel oportunitatea de a ne oferi ei produse de calitate inainte de a intinde mana spre importuri. Nimic mai simplu! Cumperi un produs romanesc; iti place, spune-o; nu-ti place (si a doua oara nu mai cumperi), spune de ce. Cine are urechi pricepe si face ce trebuie facut. Daca nu alegi sa cumperi un produs romanesc, spune si asta si de ce; nu e nimic rau in a-ti exprima adevarata parere.

Modalitatile de a-ti exprima parerea de consumator sunt numeroase: daca e plangere, alege protectia consumatorului si direct producatorul; in rest, si nu numai, pot scrie pe bloguri, forumuri, discutii in comunitati. Daca nu ai gasit un astfel de loc pana acum, poti incepe aici, prin comentarii.

Concluzia: Testeaza produse romanesti incepand cu ati proteja PC-ul cu un antivirus conceput de o echipa romaneasca. BitDefender Internet Security 2009 costa 45 de euro pe an si poate fi instalat pe 3 calculatoare. Costa prea mult? Spune-le! Ai auzit pareri negative despre el? Spune-le! Sunt prea destepti ca sa nu te asculte!

PS. Acest articol a fost scris in cadrul concursului Super Blog 2008, etapa 9.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro zonia.ro anticexlibris.ro/

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.