Daca eu sunt sanatoasa …
De la o vreme pot sa spun ca mi-a venit mintea la cap si am inceput sa vad si de sanatatea mea, nu numai a copilului. Mamicile cred ca or sa-mi dea dreptate – cand ai copil mic, uiti cu totul de tine si nevoile tale, de durerile si problemele mai vechi sau mai noi. Pentru ca pui copilul pe primul loc, te lasi absorbita de treburi si tot felul de lucruri, te gandesti ca daca copilul e bine si sotul multumit, tu esti OK.
Apoi, mi-am dat seama ca nu e chiar bine asa. Daca eu nu sunt sanatoasa, nu pot avea grija cum trebuie nici de ei. Daca eu sunt obosita mai mereu si cu moralul la pamant, nu pot fi vesela si cu idei noi pentru ei. Asa ca m-am remontat si m-am apucat sa fac din nou sport. Dar despre capitolul asta stiti cu totii, v-am mai povestit si o sa va mai povestesc. Anul asta insa, mi-am luat inima in dinti si m-am dus sa fac si niste analize de sange. Stiti voi, din alea gratuite, cu trimitere de la medicul de familie, care se fac oricum anual si nu ar trebui sa le rateze nimeni.
Iar scuze nu ar mai trebui sa existe. Laboratoare de analize sunt peste tot in oras, cel putin in Bucuresti. Am aflat chiar ca de curand s-a deschis in laborator nou al clinicii Centrul Medical Matei Basarab Bucuresti in Militari, chiar pe Iulia Maniu. Iar o vizita la medicul de familie pentru o trimitere nu dureaza foarte mult, mai ales daca va anuntati intentia cu un telefon inainte. Stiu, va inteleg temerile, mie mi-au luat 4 ani si ceva de cand am nascut-o pe Ruxi sa-mi fac timp si curaj sa ma duc sa-mi faca analize sa vad cum mai stau cu sanatatea. Din fericire stau OK, nu sunt probleme, dar e mai bine sa fiu sigura decat sa am banuieli.
Iar la laboratorul de analize, mai ales cele private, totul decurge cat se poate de simplu, elegant si civilizat. Eu am avut bafta de personal medical bine instruit si cu mana usoara la recoltat sange. Nu ma sperie acul cat ma … emotioneaza pierderea de sange. De parca nu se intampla asta in fiecare luna …
Am vazut ca acest laborator a introdus o noua generatie in testarea Inhibinei B: Inhibin B gen II ELISA. Acest nou kit ofera o sensibilitate superioara, precizie sporita precum si o reproductibilitate imbunatatita de la un lot la altul. Potentialul clinic consta in evaluarea functiei ovariene (status ovarian, sindromul ovarelor polichistice, monitorizarea ovulatiei induse medicamentos), functiei testiculare (spermatogeneza), pubertatii (precoce sau intarziata) si a unor neoplasme cu celule specifice. Pot spune ca am mai invatat ceva nou azi …
Tu cand ti-ai facut ultima data analizele complete de sange?
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!