REVISTELE LUI 2014

Reviste pentru parinti, Mai 2014

Reviste de Mai 2014 pentru mami si tati despre educarea copiluluiA inceput sezonul concediilor la mare. De 1 Mai am avut un mic sneak preview si am ales un sejur cu All Inclusive. Mi-am reamintit ce inseamna comoditatea de a avea totul la indemana, de a face cat mai putin efort pentru mancare, bautura, ordine in camera, acces la loc de joaca pentru copii etc.

Am profitat de aceasta ocazie si am incercat sa o invat pe Ruxi putin despre All Inclusive. I-am explicat ce inseamna, cum sunt organizate felurile de mancare si cum sa-ti aleaga mancarea (cat mai sanatoasa). O laum in brate si treceam pe langa toate felurile de mancare, lasand-o sa-si aleaga ce vrea ea. Bineinteles ca-si alegea numai prostii (adica cartofi prajiti si bulete de cascaval) sau mai nimic. Ii explicam de ce nu are voie sa manance anumite mancaruri si-i puneam eu in farfurie ce trebuia sa pape. Evident, si eu imi luam acelasi lucru, plus altele pe care as fi vrut sa le manance si pe care sa le vada mai mereu in farfuriile noastre (cum ar fi sfecla rosie).

Mi-am dat seama ca-si alege numai prostii pentru ca nu e familiarizata cu felul in care arata mancarea de la All Inclusive, cel putin in hotelurile bulgaresti, cu multe sosuri si amestecaturi. Chiar daca-i spuneam ce este acolo, tot se uita suspicioasa si zicea ca nu vrea. Eu nu ma suparam pentru ca oricum manca, destul de bine as zice. Insa a fost o experienta interesanta si ma bucur ca am avut ocazia sa-i arat copilului ce inseamna sa stii sa-ti alegi din mai multe feluri de mancare in asa fel incat sa-ti potolesti si poftele, sa mananci si sanatos.

De mine nici nu va mai spun, intram in restaurant cu gandul sa frunzaresc doar o salata si ieseam de acolo jurand sa ratez urmatoarea masa. Dar … macar nu am plecat cu gandul ramas la vreo tentatie culinara!

Tu cum te descuri cu copilul/copiii cand mergeti la hotel in regim de All Inclusive?

Pana atunci, hai sa vedem impreuna ce reviste pentru parinti gasim la chioscuri luna asta, reamintindu-va ca pe site-ul Inmedio.ro puteti descoperi toate magazinele unde sunt disponibile publicatiile voastre preferate:

  1. Suplimentul ELLE KIDS 2014 pe care-l gasiti la chioscuri luna asta se vinde impreuna cu editia de Mai a revistei ELLE Romania si are o coperta mult diferita de a celorlalte reviste pentru mamici. Gasiti in galerie un promo care cu siguranta va va convinge ca e cazul sa fiti si … altfel de parinti.
  2. Revista MAMI vine luna asta fara niciun insert insa cu titluri pe coperta destul de interesante: Stresul la bebelusi: Manifestari si metode sa-l eviti, Plante care cresc apetitul si 10 dileme parintesti plus solutii.
  3. Revista MAMICA DE AZI contine un mic tratat de erori alimentare pe care toate mamicile ar trebui sa le cunoasca.
  4. Revista PAP TOT! continua sa abordeze subiectul diversificarii si ne dezvaluie 10 retete de top pentru aceasta etapa a bebelusilor de 7-12 luni. Coperta mi-a reamintit ca urmeaza sezonul cireselor, ceea ce este o veste chiar foarte buna!

Dupa ce citesti revista si daca nu vrei sa o pastrezi, da-o unei alte mamici care poate are nevoie de informatii, putina educare sau doar alte puncte de vedere. Nu se stie niciodata cat bine poate face un astfel de gest!

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro carturesti.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are 4 comentarii aprobate până acum.

Editura Litera a lansat primul volum din colecţia "Biblioteca pentru Toţi Copiii" (BPTC) – Basme de Mihai Eminescu. "Biblioteca pentru Toţi Copiii" este un proiect derulat în parteneriat cu ziarul Libertatea şi propune publicului cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii universale, fără de care biblioteca unui copil nu poate fi completă. Noutatea pe care o aduce proiectul este că pune la dispoziţia cititorului fiecare operă în toate formatele: carte tipărită, audiobook şi e-book.

Volumele sunt prezentate într-o manieră modernă, unitară, cu o formulă grafică prietenoasă, ceea ce le poziţionează de la început în rândul cărţilor demne de a fi colecţionate. În plus, "Biblioteca pentru Toţi Copiii" este o marcă bine cunoscută şi îndrăgită printre cititorii generaţiei anilor 1970-1980, actualii părinţi ai elevilor de gimnaziu. Repunerea ei în valoare în contextul unui demers cu caracter pronunţat didactic va asigura colecţiei, fără îndoială, un binemeritat succes.

Selecţia titlurilor din colecţie are în vedere autori clasici ai literaturii române şi universale şi operele lor cele mai cunoscute şi mai îndrăgite. Mai mult decât atât, colecţia ţinteşte să devină un instrument de lucru esenţial pentru elevii de gimnaziu, adunând laolaltă în primul rând autorii şi operele prevăzute în programa şcolară de limba şi literatura română pentru clasele V–VIII. Astfel, elevii vor avea la îndemână, într-o formă unitară şi completă, cărţile care exemplifică temele de studiu la limba şi literatura română pe durata ciclului gimnazial, deopotrivă lectură obligatorie şi invitaţie de a intra în lumea fascinantă a cărţii prin intermediul unor texte pe înţelesul lor. În acest scop, pe lângă traducerea integrală a operei originale, cărţile conţin o cronologie care plasează autorul în epocă şi oferă reperele esenţiale ale operei lui, precum şi o succintă introducere, menită să îl familiarizeze pe tânărul cititor cu atmosfera cărţii şi să sintetizeze tema/temele principale ale lucrării.

Primele 8 volume sunt deja aparute, urmatoarele 8 fiind lansate anul asta, din 23 Aprilie, in fiecare miercuri cu ziarul Libertatea, la pretul de 10,99 lei:

  1. Basme de Mihai Eminescu (13 Mai 2013);
  2. Aventurile lui Tom Sawyer de Mark Twain
  3. Robinson Crusoe de Daniel Defoe;
  4. Vrăjitorul din Oz de Lyman Frank Baum;
  5. Morcoveaţă de Jules Renard;
  6. Comoara din insulă de Robert Louis Stevenson;
  7. Fram, ursul polar de Cezar Petrescu;
  8. Tartarin din Tarascon de Alphonse Daudet;
  9. Prinţ şi cerşetor de Mark Twain (23 Aprilie 2014);
  10. Basme de Petre Ispirescu;
  11. Alice în Ţara Minunilor de Lewis Carroll;
  12. Câinele din Baskerville de Arthur Conan Doyle;
  13. Vântul prin sălcii de Kenneth Grahame;
  14. Amintiri din copilărie de Ion Creangă;
  15. Colt alb de Jack London;
  16. Cuore de Edmondo de Amicis (11 Iunie 2014).

Daca le-ati ratat si vreti sa va completati colectia (sau doar sa le faceti cadou de 1 Iunie), primele 8 carti le puteti cumpara online intr-un pachet atractiv.

Din 26 mai, „Adevărul“ aduce colecţia „Caiete de vacanţă“ pentru clasele I-IV.
Colecţia „Caiete de vacanţă“ cuprinde patru caiete care vor fi distribuite împreună cu ziarul „Adevărul“ în 26 mai, în 2 iunie, în 9 iunie şi în 16 iunie la un preţ special de doar 9,99 lei. Este vorba despre o colecţie foarte utilă pentru a-ţi ţine copilul în priză pe perioada vacanţei.

Caiete de Vacanţă sunt realizate de Marcela Peneş şi revizuite de colectivul Aramis, conform cu noua programă şcolară. Caietul de vacanţă pentru clasa I cuprinde noţiuni de comunicare în limba română şi matematică şi explorarea mediului.

Caietul de vacanţă pentru clasa a II-a îl va ajuta pe proaspătul absolvent să exerseze silaba, cuvântul, propoziţia şi enunţul, ortografia şi scrierea corectă a cuvintelor.

În caietul de vacanţă pentru clasa a III-a elevul va putea exersa elemente ale comunicării scrise: scrierea caligrafică, folosirea aliniatelor, părţile componente ale unei compuneri (introducerea, cuprinsul, încheierea), ortografia şi punctuaţia.

Pentru elevii care au terminat clasa a IV-a, caietul de vacanţă îi ajută să aprofundeze noţiuni de ortografie şi punctuaţie, scrierea corectă a cuvintelor, elemente de morfologie şi de sintaxa propoziţiei. Pentru exersarea noţiunilor de matematică, acest caiet vă propune: exerciţii cu numere naturale mai mici sau egale cu 1.000.000, înmulţirea cu 10, 100, 1.000, scrierea numerelor cu cifre romane, operaţii cu numere naturale, aflarea unui număr necunoscut.

sura: adevarul.ro

Se pare ca audiobook-urile au mare cautare la copii, desi eu nu le-am folosit inca pentru Ruxi. Insa am sa-i cumpar Clopotica si zana pirat de saptamana asta pentru ca stiu ca-i place mult. O sa-i pun si povestea, sa vad ce spune. Poate ca in timp ce coloreaza sau se uita pe carte … o si asculta, desi m-as mira.

Voi ce parere aveti despre aceasta colectie? V-ati luat vreo carte+CD? Cum este calitatea lor? |typing|

Începând de astăzi, 8 mai, Radio România în parteneriat cu Editura Litera şi ziarul Libertatea vă oferă săptămânal o colecţie de CD-uri cu unele dintre cele mai frumoase poveşti din literatura română şi universală, în lectura marelui actor Mircea Albulescu.

Cele şase CD-uri ale colecţiei cuprind texte din creaţia scriitorilor Ion Creangă, Petre Ispirescu, Emil Gârleanu, H.C. Andersen, fraţii Grimm, dar şi basme populare din diverse ţări ale lumii: folclor rusesc, japonez, arab, african, britanic.

Înregistrările au fost realizate pentru Radio România Cultural în adaptarea Sandei Socoliuc în anul 2008 şi preluate din fonoteca Radio România.

Timp de 6 săptămâni, veţi găsi la chioşcurile de distribuţie a presei cele 6 discuri din noua colecţie „Poveste de seară”. Pe 8 mai primiţi cadou caseta de colecţie, însoţită de primul audiobook.

Ordinea apariţiei:

1. 8 mai – Ion Creangă („Capra cu trei iezi”, „Ursul păcălit de vulpe” şi „Punguţa cu doi bani”)

2. 15 mai – Petre Ispirescu („Zâna Zânelor”, „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, „Prâslea cel voinic şi merele de aur”)

3. 22 mai – Emil Gârleanu („Cântăreţul”, „După asemanărea lor”, „Cucoşul”)

4. 29 mai – HC Andersen („Degeţica”, „Răţoiul cel urât” şi „Soldăţelul de plumb”)

5. 5 iunie – Fraţii Grimm („Albă ca zăpada”, „Croitorul cel isteţ”, „Prinţesa de piatră”)

6. 12 iunie – Folclor Internaţional (folclor rusesc – „Nevasta gerului Marfuska”; folclor japonez – „De când este marea sărată”; folclor arab – „Croitorul şi oraşul fericirii”; folclor african – „Iepurele cel deştept”; folclor britanic – „Jack şi vrejul de fasole”)

sursa: radio-resita.ro

Primul volum al colectiei va avea pretul de 14.99 lei si va contine si cutia de colectie, celelalte numere vor fi 10.99 lei / buc. Deci intreaga colectie va costa 15+5*11=70 lei.

Va tenteaza?