PAREREA MEA

Pastrama macelarului

pastrama de porc de la Matache Macelaru’ Ieri am fost la cumparaturi si m-am enervat ca am stat foarte mult in raionul cu preparate din carne ca sa aleg ceva bun. Si pana la urma am ales de am cules: pastrama de porc de la Matache Macelaru’ . Ca doar Macelaru’ asta face bunatati mestesugite, adica o adevarata arta.

Ajung acasa si ma gandesc ca ar fi bine sa vad si eu exact ce inseamna toate ingredientele alea de pe eticheta. Si iata ce a iesit:

Ingrediente din pastrama de porc de la Matache Macelaru’ (datele sunt luate de pe eticheta aflata pe produs):

  1. pulpa porc 72%
  2. apa
  3. sare
  4. stabilizatori: difosfati (E-uri suspecte) si trifosfati  (E-uri suspecte)
  5. proteina animala din porc
  6. proteina vegetala din soia
  7. zaharuri: dextroza, maltodextrina
  8. antioxidanti: ascorbat de sodiu (E-uri inofensive)
  9. arome
  10. gelifiant: caragenan (E-uri periculoase)
  11. potentiator de aroma: glutamat monosodic (E-uri periculoase)
  12. condimente naturale (nu se precizeaza care sunt astea, ca sa stim cat de naturale sunt)
  13. conservanti: nitrit de sodiu (E-uri suspecte) si citrati de sodiu (E-uri inofensive)
  14. colorant natural: carmin (E-uri periculoase)

Pret: 15,93 lei pentru 0,641 grame (20,89 lei / kg).
Companie: SC Principal Company SA, din judetul Prahova. Cum se face ca ditamai compania nu are site? :-??
Produsul are stampila “Controlat Sanitar Veterinar” si ISO 22000. El face parte din categoria “mezeluri fiert-afumate premium” ale firmei.

Deci situatia nu e roz de loc. 6 ingrediente care nu sunt OK.
Ce e de facut? Sa arunc bucata de pastrama? Asta inseamna sa pierd banii si sa raman cu stomacul gol.

Plan B: mananc pastrama asa cum e, iar data viitoare voi sti ce sa nu mai cumpar. In plus, voi printa informatiile de pe topsanatate.ro sa le am cu mine in permanenta in agenda, cand merg la cumparaturi.
Parca ma si vad: in fata galantarului cu mezeluri, intro mana cu bucata de carne iar in cealalta cu lista cu E-uri inofensive / suspecte / periculoase. Va dura o vesnicie pana ma voi decide. Poate renunt de tot la carne … :-t

Spor la cumparaturi si pofta buna! ~O)

PS. Acum imi dau seama cat e de adevarata vorba “Selling shit, after all, is what marketing is all about.” 8-}

0
  • Lasa un comentariu

Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

nemira.ro vivre.ro melimeloparis.ro

Adresa ta de e-mail ramane confidentiala. Campurile obligatorii sunt marcate cu *.


:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Articolul are 1 comentariu aprobat pana acum.
Daniel Pitesti

La dracu cu nebunii astia care fabrica te miri ce rahaturi |lost| . Eu imi fac singura acasa pastrama de porc , nu iti trebuie decat 1 kg de carne , 25 g sare , 3g piper , 3g zahar , 5 g boia dulce sau iute 3 capatanii medii de usturoi si un fir de cimbru . Toate se amesteca bine si se se tine carnea la macerat 7 zile , se mai intorc bucatile pe fiecare zi , zeama lasata se scurge si dupa 7 zile se da la fum rece.