CALITATEA VIETII

Ce este detartrajul si de ce este necesar?

Ce este detartrajul si de ce este necesar?Detartrajul este o operatiune de rutina facuta pentru a ajuta pacientii cu probleme cu gingia sau placa dentara in exces. In timp ce curatarea de rutina a dintilor se face pe suprafata vizibila a dintilor, detartrajul ajunge mult mai in adancime. Daca doctorul tau dentist ti-a recomandat sa faci detartraj, este bine sa stii ce inseamna pentru a te pregati.

Detartrajul este o procedura dentara obisnuita destinata pacientilor cu probleme ale gingiei. Acesta este un fel de curatare care ajunge sub linia gingiei pentru a indeparta acumularea de placa dentara. Acest tratament este mai profund decat curatarea generala pe care o primesti cand mergi la dentist pentru vizita anuala si verificarile regulate.

Toata lumea are placa dentara acumulata mai mult sau mai putin. Saliva, bacteriile si proteinele din gura formeaza un strat subtire ce acopera dintii aproape tot timpul. Cand mancam, particule foarte mici de substante dulci sau acide adera la acest strat, adunandu-se pe dinti in ceea ce noi numim placa dentara. Bacteriile care traiesc pe aceasta placa pot determina imbolnavirea gingiei si carierea dintilor. Perierea, folosirea atei dentare si curatarea regulata ajuta la indepartarea placii dentare si la prevenirea altor probleme mai serioase.

Daca ai gingiile sanatoase, acestea adera bine la dinti si tin placa dentara la distanta. Pe de alta parte, daca gingia incepe sa sufere, ea de departeaza de dinte. Gingiile sanatoase sunt prinse de dinti la 1-3 milimetri sub linia gingiei. Gingiile bolnave se desprind usor si formeaza goluri ca niste buzunarase; acestea se umplu cu placa dentara, cauzand agravarea problemelor dentare si a simptomelor ca respiratia urat mirositoare. Daca ai buzunarase sub linia gingiei adanci de 4 milimetri sau mai mult, este foarte probabil ca doctorul tau dentist sa iti recomande sa faci detartraj pentru indepartarea placii dentare de sub linia gingiei, ceea ce te va ajuta sa combati problemele gingiei (gingivita si alte afectiuni parodontale).

Detartrajul poate fi incomfortabil, in special daca ai gingii sensibile. Dentistul tau iti poate oferi un anestezic local care amorteste tesutul gingival si face procedura mai comfortabila. Daca te preocupa durerea sau discomfortul din timpul procedurii, discuta cu medicul tau dentist despre optiunile pentru desensibilizarea zonei.

Detartrajul se poate intinde pe parcursul mai multor sesiuni, fiecare adresandu-se unei anumite portiuni a gurii. Unii dentisti impart procedura in 4 sesiuni, altii in 2, pe cand altii o pot face pe toata deodata, daca pacientul are probleme moderate ale gingiei si este dispus sa parcurga procedura mai indelungata.

Daca medicul tau dentist recomanda detartrajul, programarea acestei operatiuni te va ajuta sa combati placa dentara care nu se vede si sa mentii sanatatea cavitatii bucale. Rezultatul va fi un zambet proaspat de care te vei bucura timp indelungat.

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro melkior.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.