ADVERTORIALS

Notarul de langa noi

Un notar la munca (tablou de artistul german Max Volkhart)Nu m-a interesat ce este si ce face un notar pana cand nu am avut de-a face cu unul. Fiecare dintre noi a avut, pana la urma, de-a face cu un notar, chiar si pentru o nimica toata. Noi am avut de legalizat niste hartii cum ca putem iesi cu masina din tara spre Turcia. Imi aduc aminte ca ne-a rezolvat respectabil, pe ultima suta de metri, vineri sau sambata seara, si nici nu a durat prea mult. De fapt, am impresia ca notariatul este o afacere privata, reglementata strict de stat, deci au si ei interesul sa-si faca treaba si sa nu refuze clientii.

Notari gasim peste tot, cel putin in Bucuresti sunt aproape pe fiecare strada (iata unul din Crangasi). Numarul cabinetelor a inflorit in ultima vreme, probabil odata cu migrarea romanilor in strainatate – ei au trebuit sa lase aici imputerniciti care sa aiba grija de copii si sa le poata rezolva din probleme. Am si in familia mea astfel de cazuri si stiu sigur ca mama a fost de nenumarate ori la notar. Ca sa nu va mai spun de succesiuni, care necesita si o caruta de bani pe langa muntele de hartii si alergatura prin tot orasul.

Printre serviciile pe care le presteaza un notar regasim eliberarea de procuri, contracte diverse si declaratii autentificate. Chiar si firmele trebuie sa treaca pe la notar pentru acte constitutive si aditionale. Jos palaria pentru notarii care nu se multumesc cu o reclama stradala luminoasa si decid sa isi faca si site, ce aduce un mare plus credibilitatii lor. In plus, decat sa dai telefon si sa pui zeci de intrebari, tinand oamenii din loc de la munca, mai bine intri pe website si cauti acolo informatiile.

Cat despre onorarii, totul este la vedere, le poti vedea si pe ele pe website. Stiu ca erau discutii ca sumele sunt prea mari doar pentru niste hartii eliberate. Insa este vorba de cunoasterea si respectarea legii, de notorietatea si cuvantul celui care pune parafa. Cred ca de multe ori ne uitam mai mult la banii pe care-i dam si mai putin la serviciile sau produsele pe care le primim la schimb. Daca am aprecia mai mult ceea ce primim, poate nu am mai fi atat de lacomi.

Care sunt povestile tale cu notari? Ce parere ti-ai facut despre ei?

P.S. Ca fapt divers: in vechea organizare administrativa a României, notarul era reprezentant al puterii centrale in comune, cu atributii de sef al politiei si de secretar comunal.

Etichete:

0
  • Lasa un comentariu
Lasa un comentariu la acest articol sau un trackback de pe site-ul tau.
You can leave a comment, or trackback from your own site.
-->
Ți-a plăcut articolul? Votează-l!
Prinde și noutățile pe e-mail!

 

libris.ro answear.ro carturesti.ro

Adresa ta de e-mail rămâne confidențială. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *.

:bye: 
:good: 
:negative: 
:scratch: 
:wacko: 
:joy: 
B-) 
:heart: 
:rose: 
:whistle: 
:yes: 
:cry: 
:mail: 
:( 
:unsure: 
;-) 
:star: 
:) 
;;) 
:ruj: 
:sos: 
O:-) 
b-( 
>:/ 
:-@ 
:cafea: 
:-?? 
[-( 
\\:D/ 
$-) 
:rom: 
;)) 
:-j 
:!! 
:idee: 
:admir: 
:-* 
:^o 
:)) 
L-) 
:lost: 
:-B 
%%- 
%-( 
^:)^ 
:wrong: 
:)>- 
:secret: 
[-O< 
:happy: 
:interzis: 
:shop: 
:scris: 
:econom: 
:urari: 
 
Acest articol are niciun comentariu aprobat până acum.